Annonce
Holstebro

Stigende smitte: Coronaen æder sig ind på Holstebro

Testbilen kom til Holstebro i midten af august, da der var stigende smittetal. I løbet af september faldt smittetallet - men nu er smittetallet steget til helt nye højder med 30 smittede den seneste uge - og dermed et smittetal på 51 per 100.000 indbyggere.Arkivfoto: Morten Stricker
Antallet af coronasmittede er steget stejlt i Holstebro Kommune den seneste uge, så området nu er i det røde felt, som kræver skærpet opmærksomhed
Annonce

HOLSTEBRO: Coronasmitten har taget et gevaldigt hop i Holstebro den seneste uge. Med fredagens nye smittetal er der 30, som er konstateret smittet den seneste uge - og dermed er Holstebro Kommune i det røde felt - og i gruppen af kommuner med høje smittetal i Statens Serum Instituts oversigt, som kræver skærpet opmærksomhed.

Det er helt modsat situationen for 14 dage siden, hvor Nordvestjylland var det sted i hele landet med færrest smittede. I dag er ikke blot Holstebro - men endnu mere nabokommunerne Skive og Struer i den tunge ende. Faktisk er Struer med 22 smittede og et smittetal på 105 (per 100.000 borgere) nu den kommune i landet med 10. flest smittede i forhold til indbyggertallet. Skive har næstflest i landet med et smittetal på 127.

Ud over Nordvestjylland er det lige nu den nordlige spids af Jylland og Aarhus-området, som skiller sig negativt ud med meget høje smittetal.

Annonce

Skærpet opmærksomhed

Udviklingen i smittetallet betyder skærpet opmærksomhed i Holstebro Kommune.

- Vi har fredag drøftet situationen med Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi har skærpet vores opmærksomhed om udviklingen i smittespredningen, siger Lone Becker, der er direktør for social og sundhed i Holstebro Kommune.

Hun hæfter sig ved, at det især er i fodboldklubben i Vinderup, at smitten har bredt sig, og som bidrager til de høje tal.

- Så vi tror og håber på, at smitten er centreret der - og vi krydser fingre for, at den ikke spreder sig yderligere, og at den er under kontrol, siger Lone Becker, som har et skarpt øje på de daglige smittetal.

Hun konstaterer samtidig, at smitten ikke er inde på nogle af kommens bosteder eller plejecentre.

- Vi har haft enkelte ansatte, som er smittede, men vi har det ikke været inde på centrene, siger Lone Becker, som samtidig kommer med en opfrodring til borgerne om at være ekstra opmærksomme.

- Vi kan kun appellere til, at man overholder corona-reglerne, og at man ikke mødes med for mange, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce