Sport

Stiler efter at være topholdet, der aldrig rykker op

Søndag blev det til et nederlag for HH90 i opgøret mod VRI, Risskov. 30-28 tabte reserverne med. Foto: Morten Stricker

Hver uge kæmper TTH-reserverne for at vinde og senere ende i den absolutte top af 2. division. Men hvordan holder man modet oppe på unge spillere, der ved, at der ikke venter en oprykning?

Holstebro: Det handler oftest i sportens verden om at få succes, udvikle klubbens talenter og i sidste ende formå at avancere til den bedst mulige række.

Men hvordan skal man finde motivationen frem, hvis man ved, at det hårde arbejde ikke kan munde ud i en oprykning?

Det er et spørgsmål, som spillerne fra moderklubben, Holstebro Håndbold 90, måske har stillet sig selv. Skulle ligareserverne gå hen og vinde puljen i 2. division, så må holdet ikke rykke op. Det skyldes at førsteholdet, TTH Holstebro, ligger i en overliggende række.

Ifølge damernes cheftræner ændrer det dog ikke på, at reserveholdet alligevel sigter efter toppen. Det fortæller han søndag efter HH90's nederlag på 30-28 til VRI, Risskov.

- Vi bliver lige så skuffede over at tabe, som alle andre hold gør. Vi har en intern målsætning, vi forsøger at nå, og så er en oprykningsplads i og for sig ligegyldig, fortæller træner Niels Wittus, hvis ambition i stedet er at nå en plads i top tre.

I øjeblikket ligger andetholdet på en sjetteplads i 2. division.

Kampen i tal

HH90 - VRI, Risskov 28-30 (10-13)Håndbold, 2. division

Mål: Laura Højland 9, Julie Holm 7, Cecilie Aastrup 4, Sofie Østergaard 3, Sofie Lindholm 2, Johanne Bitsch 1, Amanda Nees 1, Bjørk Mosgaard 1

Niels Wittus instruerer her sine unge spillere fra sidelinjen. Han håber på, at TTH-reserverne ender blandt de tre bedste hold i 2. division. Foto: Morten Stricker

Snæver skillelinje

For alt i verden drejer det sig for andetholdet om at gøre ligaspillere, der netop er vendt tilbage efter en skade, kampklare og indfri unge talenters potentiale.

Leverer man varen i 2. division, så kan en plads på Pether Krautmeyers holdkort blive aktuel. Også selvom springet til ligaen må siges at være stort.

- Det er selvfølgelig langt fra det samme niveau, der spilles på, men aldrig før har skellet mellem første- og andetholdet været mindre. Tidligere, da vi havde flere landsholdsspillere i klubben, så det anderledes ud, siger Niels Wittus.

Én gang om ugen træner de to hold sammen, og her er der rig mulighed for at udfordre spillerne på førsteholdet.

- Der står altid en ny, der er opsat på at vise sig frem, klar. Det er det fede ved at arbejde på en sådan måde, lyder det fra træneren.

Lokale resultater fra uge 1

2. division, damerHornbæk SF - Struer 28-18

Mejrup-Hvam - Farsø KFUM HK 19-17

3. division, damer

Skanderborg - NSK Krunderup 34-18

Sjældent de samme

I jagten på en placering i toppen må Niels Wittus dog indordne sig, når truppen til ligaholdet udtages. Først herefter kan han samle et hold sammen til en kamp i 2. division, og det medfører store udfordringer.

Det ene øjeblik står TTH-spillere som Laura Jensen og Line Frandsen til rådighed for andetholdet. Det næste øjeblik har reserverne svært ved at stille hold.

- En enkelt gang har jeg prøvet kun at have syv spillere med. Vores setup betyder ganske enkelt, at vi aldrig får kontinuitet på holdet, fortæller Niels Wittus.

- Vi går tit og joker med, at den eneste gang, vi har holdtræning, er, når vi spiller kamp. Det er selvfølgelig sat lidt hårdt op, men der er også nok noget sandhed i det, fortsætter han.

0/0

Tophistorier

Annonce
Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Tophistorier

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Portræt For abonnenter

Datter og barnebarn lokker mormor nordpå

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce