Annonce
Sport

Stimen blev brudt mod topholdet: Det er jo vildt, at vi skal stå her bagefter og være ærgerlige over at have tabt

- Vi skal huske at tage alle de positive ting med fra sæsonen ind til de næste vigtige kampe, siger Josefine Dragenberg før Holstebro Håndbold i næste uge spiller to skæbnekampe mod Silkeborg-Voel og Aarhus om at komme med i slutspillet. Foto: Morten Stricker
Holstebro Håndbold havde Herning-Ikast på bagbenene og kunne lugte den sjette sejr på stribe, men så skruede medaljekandidaterne op for gassen.

Holstebro: Intet varer evigt og når det skulle være, er det måske ikke så overraskende, at det var torsdag aften mod medaljekandidaterne fra Herning-Ikast, at Holstebro Håndbolds sejrsstime skulle dø.

Efter fem sejre i træk blev midtjyderne endestationen på sejrstoget, der ellers har sendt vestjyderne ind i spillet om en plads i slutspillet. For vi taler om to klubber fra helt forskellige hylder - ifølge cheftræner Krautmeyer en forskel i lønbudgettet på 10 millioner kroner om året mod Holstebros 1,8.

- Jeg må bare tage kasketten af for det spil, de viser her til aften. Vi spillede bare mod et rigtigt godt håndboldhold med nogle virkelig dygtige spillere, og så er der ingen skam i at tabe til dem, forklarer Pether Krautmeyer.

I stedet hæfter han sig ved, at hjemmeholdet faktisk havde de profilerede gæster nede i sækken. Det var en alt andet end rolig Herning-træner, der efter 10 minutters spil måtte tage en timeout ved stillingen 6-1 i Holstebros favør.

Et tegn på de kvalitetsmæssige skridt, hjemmeholdet har taget i løbet af sæsonen.

- Som hold har vi rykket os. Vi har bevist, at vi ikke har så mange skridt tilbage op til de bedste, som da sæsonen startede, og det er også fordi, vi er dygtige, at Herning-Ikast er nødt til at spille så god en kamp for at vinde, siger Krautmeyer.

Annonce

Vild udvikling

Hvis man deler kampen op i mindre dele, kan man sige at Holstebro havde 10 minutter, hvor de var klart bedst, mens gæsterne havde to gange 10 minutter - en periode i hver halvleg, hvor det var dem, der kørte hårdt på.

Resten af kampen var sådan set helt lige. En årsag til, at nederlaget trods alt kun blev på tre mål og et vidnesbyrd om, at Holstebro-mandskabet har fundet nogle kvaliteter, som kan gøre ondt på alle hold i ligaen.

- Det er jo vildt, at vi skal stå her bagefter og være ærgerlige over at have tabt til et hold som Herning-Ikast. De er jo et tophold, og alle deres spillere er bare vildt dygtige, så det er helt klart noget positivt, vi skal huske os selv på, at vi ikke var længere væk, siger stregspilleren Josefine Dragenberg.

Kampen i tal

Holstebro Håndbold - Herning-Ikast Håndbold 25-28 (11-14)

Bambusa Kvindeligaen, 22. runde

Stillinger undervejs: 3-1, 6-1, 7-6, 8-9, 10-11, 11-14, 14-17, 15-20, 17-21, 20-24, 22-27, 25-28.

Mål, HOH: Andrea West 6, Josefine Dragenberg 5, Caroline Svarre 4, Lærke Christensen 3, Julie Holm 3, Emilie Bertelsen 2, Jenny Carlson 1, Sofie Østergaard 1.

Topscorere, HIH: Stine Skogrand 8, Simone Petersen 6.

Udvisninger: HOH 1, HIH 1.

Tilskuere: 0 i Gråkjær Arena.

- Vi skal huske at tage alle de positive ting med fra sæsonen ind til de næste vigtige kampe, siger hun.

Annonce

Krydsspil gjorde ondt

Begge hold vil med rette kunne pege på, at resultatet kunne have set helt anderledes ud, havde man ikke misbrugt en stribe kontraer og frie fløjafslutninger.

Men med til historien er også bare, at to af ligaens bedste målvogtere stod i de to mål, og i virkeligheden udlignede de to hold nok bare hinanden på de parametre. I stedet blev forskellen, at Holstebro-offensiven i perioder gik i stå, samtidigt med at forsvaret kæmpede med at løse det voldsomme tryk, gæsternes bagkæde kom med.

- Vi fik lidt en lektie i krydsspil. Vi prøvede at stoppe det, men de kom med et enormt tryk og stor kvalitet. Det fik vi aldrig rigtigt løst og kan gøre bedre, forklarer Pether Krautmeyer.

- I angrebsspillet blev vi i perioder for egoistiske og ramte perioder, hvor vi ikke fik scoret. Det fik vi løst ved at gå over til 7-mod-6, forklarer cheftræneren.

I næste uge venter to skæbne kampe om at komme med i slutspillet mod Silkeborg-Voel og Aarhus United. Med fire runder tilbage har de to hold 20 point på den rigtige side af slutspils-stregen, mens Holstebro ligger lige under med 19 point.


Jeg må bare tage kasketten af for det spil, de viser her til aften. Vi spillede bare mod et rigtigt godt håndboldhold med nogle virkeligt dygtige spillere, og så er der ingen skam i at tabe til dem.

Pether Krautmeyer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Nu også kviktest i Thyborøn

Annonce