Annonce
Sport

Stjal point fra mestrene i sidste sekund: Pether sagde jeg skulle score, så det gjorde jeg

Pether Krautmeyer og spillerne jublede, som havde de vundet kampen, da Jenny Carlson med en scoring et sekund før tid sikrede det ene point mod Team Esbjerg. Foto. Johnny Pedersen
Jenny Carlson fik hele ansvaret lagt på sin svenske skuldre og bestod med bravour, da Holstebro Håndbold med en udligning i sidste sekund tog det ene point mod mestrene fra Team Esbjerg.
Annonce

Holstebro: Da Holstebro Håndbold tidligere på sæsonen snuppede det ene point mod Herning-Ikast, var det Jenny Carlson, der stod for den afgørende scoring i sidste sekund.

Onsdag aften gentog den svenske playmaker kunststykket, da det blev til et endnu flottere point mod Team Esbjergs danske mestre. Bagud med 22-18 med tre et halvt minut igen, var det ellers ikke point til hjemmeholdet, der lå i luften i den tilskuertomme Gråkjær Arena, men det lavede en forrygende slutspurt og et mesterhold med gummiarm om på.

- I timeouten med 15 sekunder igen inden det sidste angreb havde vi jo aftalt, at det var mig der skulle tage skuddet, så jeg gjorde jo sådan set bare, hvad jeg fik besked på - og var måske også lidt heldig med at bolden gik i mål, griner Jenny Carlson.

Og sådan et pres er åbenbart intet problem for den koldblodige svensker.

- Når træneren peger på en, så giver det jo også noget selvtillid og tro på, at man godt kan gøre det. Og jeg havde haft godt gang i målscoringerne allerede, så jeg var ikke nervøs for, om jeg kunne score, det havde jeg jo allerede gjort syv gange, forklarer Jenny Carlson.

Annonce

Landsholdsklasse

I sig selv var det en kæmpe overraskelse at Holstebro Håndbold kunne tage det ene point med sig fra kampen.

I den omvendte kamp tidligere på sæsonen blev holdet sendt hjem fra Esbjerg med en snitter på 32-21. Samtidigt kæmpede hjemmeholdet i den grad med at finde melodien rent offensivt, indtil man kort før pausen gik hev målvogteren ud og spillede 7 mod 6 i angrebsspillet.

- 7 mod 6 spillet gav os troen på, at vi godt kunne spille håndbold, og det tog vi med os ind til 2. halvleg. Det gav os en fornemmelse af, at vi ikke var væk, selvom vi havde haft problemer med at score, fortæller cheftræner Pether Krautmeyer.

Kampen i tal

Holstebro Håndbold - Team Esbjerg 22-22 (7-11)

Bambusa Kvindeligaen, 14. runde

Stillinger undervejs: 0-1, 3-4, 3-8, 4-8, 5-10, 7-11, 10-12, 12-15, 14-17, 16-19, 18-21, 22-22.

Mål, HOH: Jenny Carlson 8, Maja Edling Lauritsen 5, Andrea West 3, Josefine Dragenberg 2, Lærke Christensen 2, Sofie Østergaard 1.

Topscorer, Esbjerg: Marit Jacobsen 5.

Udvisninger: HOH 1, Esbjerg 1.

Tilskuere: 0 i Gråkjær Arena.

Og så var der selvfølgelig en betonstærk defensiv med en endnu bedre Ditte Vind stående bagved som en usvigelig sikker sidste skanse.

- Ditte Vind stod jo en kamp i ren landsholdsklasse, det er helt vildt. Det holder os inde i kampen, konstaterer cheftræneren.

Annonce

Defensiv gevinst

En af gevinsterne ved at Holstebro Håndbold har fået stablet en stærk defensiv sammen, omkring store og stærke Isabella Fazekas og Josefine Dragenberg, er, at holdet ikke er tvunget til at score 30 mål eller flere for at få point.

- Vi prøver at have en tæthed i forsvaret, som gør at vi føler os sikre og trygge og stoler på hinanden, og når vi rammer det, så giver det også noget mere tryghed til Ditte bag os. Vi har en god fornemmelse med at stå dernede, forklarer Isabella Fazekas.

Kampen onsdag aften var et skoleeksempel i lige netop det. Til trods for at holdet efter 25 minutters spil kun havde scoret fem mål, havde man stadig snor i de prominente gæster, fordi forsvaret ligeledes holdt Esbjerg på 10 scoringer.

- At vi kan holde et hold som Esbjerg nede på 22 mål, det giver rigtig meget ro til angrebsspillet. Det gør, at der ikke skal så meget til, for at vi kan spille os tilbage i kampen og få mulighed for point, siger Jenny Carlson.

Næste kamp for Holstebro Håndbold er tirsdag i næste uge, hvor holdet skal på besøg hos Odense Håndbold. Derefter venter tre nøglekamp mod Randers, Vendsyssel og Ajax København.


I timeouten med 15 sekunder igen inden det sidste angreb havde vi jo aftalt, at det var mig der skulle tage skuddet, så jeg gjorde jo sådan set bare, hvad jeg fik besked på - og var måske også lidt heldig med at bolden gik i mål.

Jenny Carlson.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce