Annonce
Debat

Stop for magtmæssig blankocheck

Kristian Pihl Lorentzen
Annonce

Læserbrev: Siden marts har danskerne skullet leve med en regering, der har været udstyret med enorme magtbeføjelser, som ikke er set lignende siden 2. Verdenskrig.

Det står nu lysende klart, at en sådan magt og tilsidesættelse af folketinget ved vidtrækkende enkeltbeslutninger med stor betydning for befolkningen, hverken er rimelig eller demokratisk holdbar. Eksempelvis har regeringen med ultrakort varsel iværksat ændring af corana-reglerne til stor gene for mange danskere – uden at den faglige dokumentation og logikken har stået lysende klart.


Vi skal samle kræfterne om at bekæmpe coronaen effektivt. Men det betyder ikke, at regeringen skal være udstyret med en magtmæssig blankocheck

Kristian Pihl Lorentzen, MF (V)


Desuden skal det være slut med den sammenblanding af politik og faglighed, som regeringen desværre har praktiseret. Allerede før sommerferien pålagde Venstre, sammen med en række andre partier, regeringen at indkalde til forhandlinger om en ny epidemilov uden uindskrænket magt til sundhedsministeren.

Vi ønsker en ny epidemilov, hvor de bærende principper er åbenhed, gennemsigtighed, demokratisk kontrol og retssikkerhed for borgerne.

Vi skal samle kræfterne om at bekæmpe coronaen effektivt. Men det betyder ikke, at regeringen skal være udstyret med en magtmæssig blankocheck. Lad os få mere faglighed ind i de beslutninger, der træffes, og mindre magtbeføjelser til sundhedsministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce