Annonce
Debat

Stop omskæring af drenge

Karsten Filsø. Pressefoto


Annonce

Læserbrev: Forestil dig to scener, som begge sker i dag. I første scene står en gruppe kvinder bøjet over en pige, mens de med en kniv skærer nogle af hendes kønsorganer af. Det sker under store smerter for pigen. Det er kulturelt betinget i stammesamfund, som oftest har sin rod i Østafrika. Denne skik tager stort set alle afstand fra. Derved er den blevet en uskik.

I anden scene står en gruppe mænd bøjet over en dreng, mens de med en kniv skærer noget af hans raske penis. Det sker mange steder uden bedøvelse, dog ikke i vores del af verden, hvor han lokalbedøves. Det tager cirka en halv time at bortskære forhuden. Men da det er en oldgammel religiøs skik hos muslimer og jøder, magter vi ikke modsat med de afrikanske piger at gøre denne skik til en uskik. Når det er religiøst, er det mere ophøjet. Abrahams efterkommere skal have lov til at gøre, som han anbefalede i en fjern fortid.


Det ærgrer mig, at Mette Frederiksen i denne sag ikke er børnenes statsminister, men alene pigernes.

Karsten Filsø, SF


Vi har i vores land en dyreværnslov, hvor det af hensyn til hunde er forbudt at kupere deres haler og ører, selv under bedøvelse. Logikken er, at man ikke skal påføre dyrene unødige lidelser. Dertil at hundene nok fra naturens side har et formål med en hale eller store ører.

Samme logik burde efter min mening gælde for ændringer i børns kønsorganer. Vil folk gerne have ændret på det, som naturen har givet, for at vise en tilknytning til stammen eller trosamfundet, kan de træffe valget som voksne.

Jeg er helt klar over, at et forbud ikke bare fjerner problemet. Det skal gerne ændres indefra i de jødiske og muslimske trosamfund. Men vi kan som samfund vise, at vi tager udgangspunkt i barnet.

Det ærgrer mig, at Mette Frederiksen i denne sag ikke er børnenes statsminister, men alene pigernes.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce