Annonce
Holstebro

Oversvømmelser vil fortsætte: Storåen vil stå højt resten af ugen

Vandet vil fortsat stå højt i Storåen de kommende dage - og især de to haveforeninger Ålund og Storåen vil fortsat være delvist oversvømmet. Foto: Morten Stricker
Selv om vandstanden i Storåen er faldet lidt i løbet af natten, så ser det ud til, at det fortsat vil stå højt resten af ugen - og med fortsatte oversvømmelser.
Annonce

HOLSTEBRO: Efter vandstanden i Storåen toppede omkring midnat er vandet tirsdag morgen tilbage på niveau med vandstanden mandag morgen.

- Det er nok faldet 20 centimeter, siden det stod højest, siger Torben Mølgaard, der er miljøchef i Holstebro Kommune.

- Men man skal ikke regne med, at det vil falde ret meget mere i åen de næste dage, fordi der er udsigt til mere regn, siger Torben Mølgaard.

Ifølge DMI's vejrudsigt vil det regne hver dag i den kommende uge. Samlet vil der komme op mod 50 millimeter i Holstebro - men også i nabokommunerne Herning og Ikast Brande, hvorfra meget af vandet løber til Storåen.

- Det ser ud til, at det især vil regne torsdag, og så kan vandstanden i Storåen stige igen - og måske nå op nær det niveau, som vi så mandag, siger Torben Mølgaard.

Den store mængde regn de seneste uger betyder, at der står blankt vand på mange marker.

- Det betyder, at vandet ikke kan sive ned i jorden, men løber ud i vandløb, når det regner, siger Torben Mølgaard.

Annonce

Huse under vand

Det er især havehuse i de to haveforeninger Storåen og Ålund, som begge ligger tæt ved Storåen, der har stået under vand - og som især blev ramt mandagens vandmasser.

- Der er også enkelte helårshuse, hvor ejerne var nødt til at pumpe for at holde vandet væk fra døren, siger Torben Mølgaard.

Ifølge kommunens prognose vil vandstanden i Storåen fortsat stå over "begyndende oversvømmelse", som er ni meter over havoverfladen ved renseanlægget.

- Der vil fortsat stå vand op i mange kolonihaver i de kommende dage, siger Torben Mølgaard.

Vandet toppede mandag i en højde omkring 9,56 meter over havoverfladen ved Renseanlægget. Det er otte centimeter under oversvømmelsen i 2015. Klokken otte tirsdag morgen var vandmåleren faldet til 9,41 meter.

Til gengæld står vandstanden tirsdag på det højeste niveau i Storåen ved Bur og ved Vemb, som det har været på i den seneste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce