Annonce
Struer

Stor B&O-samling kan blive din for en million

Privatsamlingen af B&O produkter er et sandt overflødighedshorn for samlere. Vurderingen er, at en ny ejer skal smide i omegnen af en million kroner for at sikre sig samlingen. Foto: Lautitz.com
Auktionsfirmaet Lauritz.com har sat 200 historiske og sjældne B&O apparater fra privat samler til salg - en virkelig attraktiv samling, siger museumsleder Jesper Bækgaard fra Struer Museum
Annonce

Struer: Har du lyst til en gang for alle at lukke munden på de af dine venner, der altid dræber debatten med ordene "sådan én har jeg da også"?

Og har du omkring en million kroner til effektivt at aflive det argument?

Så er chancen der nu for at købe en omfattende privat samling, der omfatter 200 elektroniske B&O apparater. Samlet repræsenterer de mange apparater flere end 80 års dansk designhistorie. Alle apparater virker og med i handelen følger også andre tidstypiske ting som blandt andet lak- og vinylplader, trådbåndsoptagelser og videooptagelser.

Det hele sælges samlet på en auktion hos auktionshuset Lauritz.com, der har deadline på at komme med et bud 10. december. Samlingen er dansk og fra et privatejet B&O-museum.

Apparaterne er opkøbt og restaureret gennem årtier, og samleren har, med auktionsselskabet ord, haft en særlig passion og veneration for historie, musik, design og teknik. Alt sammen begyndte det, da sælgeren købte en B&O grammofon for nogle af sine konfirmationspenge sidst i 1960erne.

Samlingen er af auktionshusets eksperter vurderet til at skulle koste en rund million kroner, og køberne skal formentlig findes hos internationale samlere og museer.

Annonce

En fin samling

Det sted på kloden, der har den ubetinget største og mest eftertragtede udstilling af B&O´s produkter, er Struer Museum. Her har museumsleder Jesper Bækgaard da også forlængst noteret sig, at den omfattende private samling er sat til salg.


Nu vurderer vi aldrig med henblik på en salgspris, men jeg vil sige det sådan, at det bestemt er en attraktiv samling, der nu er sat til salg.

Jesper Bækgaard, leder, Struer Museum


Han ved også, hvem sælgeren og samleren bag den eftertragtede private samling er, og han tøver ikke med at kalde samlingen "for en rigtig fin samling med adskillige eftertragtede elementer". Sælgeren har - naturligvis - også besøgt Struer Museum for at se netop museets B&O-samling.

- Nu vurderer vi aldrig en salgspris, men jeg vil sige det sådan, at det bestemt er en attraktiv samling, der nu er sat til salg, siger Jesper Bækgaard.

- Køberen får en samling, hvor alt virker, og hvor der er gjort noget ud af at præsentere produkterne i tidsrigtige rammer, fortæller museumslederen.

Annonce

Bred interesse

Jesper Bækgaard er overbevist om, at samlingen taler lige ind i hjertet af de mest inkarnerede B&O entusiaster - også langt uden for landets grænser.

- Der findes samlere af B&O-produkter over hele verden, og der vil helt sikkert være interesse for at købe samlingen-

Hvem, der end ender med at sikre sig et stykke nærmest komplet og lokalt produceret dansk elektronik- og designhistorie, er i den forstand underordnet.

- B&Os produkter er længe blevet solgt over hele verden, og derfor afspejler interessen for samlingen også virksomhedens brand og status.

Annonce

Ingen interesse

Struer Museum er ikke en af de interesserede købere af den private samling.

Det skyldes ud over det faktum, at museets samling allerede er unik, meget omfattende og verdensledende også, at museets samling nærmest vokser på ugebasis på baggrund af donationer.

- Der er stort set hver eneste uge henvendelser fra folk, der gerne vil donere B&O udstyr til museet. Mange har haft produkter stående i mange år, og de mener, at produkterne kan fortælle en historie og fortjener et nyt liv i samlingen, siger Jesper Bækgaard.

Museets B&O-udstilling står i øvrigt over foran en række forandringer.

- Vi gerne fortælle hele historien om B&O, også den om menneskene bag produkterne, siger Jesper Bækgaard.

I skrivende stund er det højeste bud på den private samling på 765.000 kroner...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce