Erhverv

Stor efterspørgsel efter kontorlokaler

Vestjylland er den landsdel, hvor der er færrest ledige kontorlokaler til salg og til leje nu. Genrefoto: Peter Leth-Larsen

Der er kun 17 ledige kontorlejemål i Holstebro Kommune ifølge ejendomstorvet.dk. Nordicals i Holstebro har halveret antallet siden august.

Holstebro: Der findes en del måder at tage temperaturen på, hvordan det går i erhvervslivet.

Antallet af ledige lejemål er det mest kendte, og på det område er Holstebro og de vestjyske kommuner helt i bund. Tallene er nu ligeledes helt i bund, når det handler om antallet af ledelige kontorlokaler, der er sat til salg eller til leje.

Hjemmesiden Ejendomstorvet.dk, der er en søsterportal til Boligsiden.dk, viser den aktuelle status for, hvor mange der er til salg og til leje netop nu.

På landsplan er der knap 3500 kontorer udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. 142 lokaler ligger i de otte kommuner i Vestjylland. Der er flest ledige i Herning, Viborg og Ikast-Brande. I Holstebro er netop nu 17 aktuelle sager på Ejendomstorvet. I Struer og Lemvig er der henholdsvis seks og fem kontorlokaler til salg eller leje.

Lone Futtrup Sørensen, der er ejendomsmægler hos Nordicals (tidligere Nybolig Erhverv) i Holstebro, bekræfter udviklingen.

- Ved udgangen af august havde vi 15 aktuelle sager. I starten af februar er vi nede på otte, så det følger udviklingen. Det passer meget godt med, at vi har travlt. Der kommer hele tiden nye til, mens andre bliver solgt eller lejet ud, men der er også nogle, der ligger lang tid, siger Lone Futtrup Sørensen, der stadig mener, at det er muligt at erhverve sig ledige kontorlokaler i Holstebro Kommune.

Ser man Vestjylland i et samlet billede er udviklingen klar.

- I Vestjylland er blot 3,6 procent af kontorlokalerne udbudt til leje eller sat til salg - det er den laveste andel siden slutningen af 2008. På landsplan er tomgangen næsten syv procent, og Vestjylland har nu overtaget førstepladsen fra Østsjælland blandt de 10 landsdele, vi løbende samler data fra, siger kommunikationsansvarlig Mette B. Dehn fra Ejendomstorvet.dk i en pressemeddelelse.

Tallene har ikke været så lave som før finanskrisen, hvor de vestjyske kommuner lå under tre procent. I årene efter skete der hurtigt en fordobling af tallene. Da krisen var på sit højeste var procenten oppe på 7,3. Det var tilbage i foråret 2012.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu kan nye elever blive kørt til og fra friskole

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce