Annonce
Holstebro

Stor interesse for at blive testet for corona i Hvidbjerg

Familien Altmann mødte fire personer op for at blive testet for corona. Her er det storebror Sebastians tur. Foto: Johan Gadegaard
Lørdag kunne man uden tidsbestilling møde op og blive testet for corona i Midtpunktet i Hvidbjerg. Den mulighed benyttede mange sig af.
Annonce

Hvidbjerg: - Vi har haft nok at se her den første halvanden time. Vi har allerede haft 80, der er blevet testet for corona, fortæller Mads Laustsen, der sammen med en kollega har kørt Region Midtjyllands mobile testcenter op til Midtpunktet for at tilbyde corona-test uden tidsbestilling, som der står på et skilt uden for det kulturelle samlingssted i Hvidbjerg.

Struer Kommune og ikke mindst Hvidbjerg er hårdt ramt af corona i øjeblikket, hvor Struer Kommune i en række dage har haft den tvivlsomme fornøjelse at ligge på førstepladsen på statistikken over hårdest ramte kommuner, når man måler i forhold til antal indbyggere.

Lørdagens smittetal viser dog, at Struer Kommune nu er røget ned på tredjepladsen i den statistik. Jammerbugt Kommune indtager nu førstepladsen efterfulgt af Faxe og Struer. Fra fredag til lørdag er antallet af smittede den seneste uge faldet fra 53 til 40 i Struer Kommune.

Blandt de fremmødte denne lørdag formiddag i Midtpunktet er familien Altmann, der bor i Flovlev lidt uden for Hvidbjerg.

De to yngste børn - Kasper og Annabella - går i henholdsvis 7. og 8. klasse på Thyholm Skole, og de har nu været hjemsendt i to uger - hvoraf den ene uge har været efterårsferie - fordi skolen har haft 36 positive coronatest blandt elever og lærere.

Annonce

Venter på skolegang

- Vi kommer heller ikke i skole i begyndelsen af den kommende uge, og det er noget træls. Det er kun de yngste, der begynder i skole fra mandag. Jeg er ikke så glad for bare at gå derhjemme, siger Annabella.

Lillebror Kasper ser lidt anderledes på tingene.

- Jeg kan sidde derhjemme og spille computer med mine kammerater på nettet. Det er meget fint, siger Kasper.

Farmand Henrik Altmann vil gerne have familien tjekket for en sikkerheds skyld. Den ældste søn Sebastian er også med i den fremmødte Altmann-flok. Der er ingen af dem, der har symptomer.

- Jeg har hjerteproblemer, og min yngste søn har sukkersyge. Så vi skal helst ikke få corona. Vi gør også meget for at passe på i hverdagen. Vi holder afstand og spritter af, siger Henrik Altmann.


Jeg har hjerteproblemer, og min yngste søn har sukkersyge. Så vi skal helst ikke få corona.

Henrik Altmann, Flovlev


Blandt de fremmødte er også Tina og Lars Peter Poulsen fra Hvidbjerg.

Annonce

Rart at vide

- Nu har vi muligheden for lige at gå over og blive testet, så det er oplagt at benytte sig af. Vi føler os ikke syge, og i hverdagen møder vi ikke så mange her i Hvidbjerg. Vi arbejder begge på Birn i Holstebro. Det er en stor arbejdsplads, og det er rart at vide, at man ikke smitter sine kolleger, siger Lars Peter Poulsen.

Lars Peter Poulsen fra Hvidbjerg arbejder på Birn i Holstebro, og han er glad for at blive testet, så han ved, at han ikke smitter sine mange kolleger. Foto: Johan Gadegaard

Han tror, at der har været corona-virus i samfundet, længe før man kunne teste for det.

- Det kan sagtens have været her i lang tid, men nu kan man måle det. Jeg tror, vi generelt får flere sygdomme, fordi vi ikke længere får så mange bakterier. Det gør os mere sårbare, siger Lars Peter Poulsen.

Annonce

Coronatal og mink

Birger Jakobsen er også mødt frem for at få en coronatest.

- Det er rart lige at få det tjekket. Vi er pensionister og sidder meget derhjemme, så jeg føler ikke, vi er særligt udsatte. Men snakken om corona fylder da meget her i Hvidbjerg i øjeblikket - der bliver talt meget om det lokale smittetal. Det samme er tilfældet med mink og corona. Det er også et stort samtaleemne, siger Birger Jakobsen.

Mads Laustsen - der sammen med sin kollega er ansat af Falck til at passe regionens mobile testcenter - fortæller de testede personer, at de kan forventer svar i løbet af 24-48 timer.

Annonce
Annonce
Lemvig

Tyv stak af med værktøj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ellen Trane Nørby vil være borgmester

112

Lige nu: Peter Madsen erkender sig skyldig i flugt og trusler

Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Annonce