Lemvig

Stor interesse for bredbånd

I løbet af en måneds tid vil de første orange rør til lyslederkablerne blive rullet ud i lokalområdet. Arkivfoto

På generalforsamlingen i Gudum Sogneforening var det indlægget om det kommende fibernet, der optog de fleste af de tilstedeværende

Gudum: Beboerne i Gudum og Nørre Nissum venter i spænding på, at de snart kan vente lynhurtigt bredbånd. Da Gudum Sogneforening holdt generalforsamling tidligere på ugen blev der orienteret om projektet, og der blev lyttet meget nøje efter, hvad der blev sagt. Meldingen var nemlig, at gravearbejdet går i gang allerede om en måneds tid.

Fire områder har alle opnået tilskud fra den statslige bredbåndspulje, hvilket de fik meddelelse om i december måned. Forud var gået et stort arbejde for at kortlægge behovet, men det gav resultat, så derfor er der nu indgået aftale om, at Jysk Energi skal udføre arbejdet.

Allerede 1. marts ventes den første del af arbejdet at gå i gang i den sydlige del af Gudum, og de følgende måneder fortsætter gravemaskinerne rundt i Gudum og dele af Nørre Nissum sogne. Inden jul ventes arbejdet fuldført. Der er fortsat en mulighed for at komme med i projektet, hvis man ikke har fået sig tilmeldt, men det forudsætter, at man enten er en større pulje eller ligger tæt på de kabler, der bliver rullet ud. Det vil afhænge af, om Jysk Energi skønner, det vil være rentabelt at tage de ekstra adresser med.

Der var dog flere emner på generalforsamlingen, hvor formanden Otto Berggren aflagde beretning. Han kunne fortælle om et forholdsvist roligt år, selv om der har været travlt på flere fronter. Blandt andet modtog Dorte Balle og Lise Christiansen årets Gudumpris for deres arbejde med håndarbejdsfestivalen. Der har været grundlovsfest med taler af Anette Lind og Kristian Jensen, og allerede nu kunne formanden fortælle, at der også kommer en hovedtaler til årets fest. Det vil blive formanden for SF, Pia Olsen Dyhr.

Formanden kunne også fortælle, at foreningen har overtaget det gamle transformatortårn ved Klostermøllevej og Fiskbækvej. I den forbindelse har Jysk Energi doneret 10.000 kroner til istandsættelsen. Det skal blandt andet bruges til en udstilling om Kløverstierne, historien om el i Gudum samt om GeoPark Vestjylland. Foreningen har også investeret i fem uglekasser, hvor af det ene er sat op i tårnet. Overtagelsen ventes festligholdt ved en indvielse i første halvdel af i år.

Under valghandlingen var der genvalg til Otto Berggren og Claus Buelund. Der imod kneb det med at finde suppleanter, men efter en forslagsrunde indvilgede Jacob Tougaard og Ole Vinther i at lade sig vælge som henholdsvis første- og andensuppleant.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Lemvig

Stuvende fyldt til markedet

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Sport

Klinkby byder endnu engang på fodbold i mudderet

Lemvig

Der bliver international stemning på Bredgade

Lemvig

Politiet efterlyser vidner: Bilist havnede i bækken

Annonce