Lemvig

Stor kløft mellem øst og vest

Folketingsmedlem Carsten Kissmeyer fra Ikast kunne tage en bekymring om et større skel mellem øst og vest med til sine kolleger på Christiansborg. Arkivfoto: Morten Dueholm

Lemvig: Det er ikke kun lokalt, at medlemmerne af Venstre har en fornemmelse af, at der er fokus på de større byer mod øst.

Den fornemmelse har folketingsmedlem Carsten Kissmeyer fra Ikast også. Han var gæst ved tirsdagens generalforsamlingen i Lemvigegnens Venstre, og han gav udtryk for, at han også fornemmer det østvendte fokus i sit arbejde på Christiansborg.

- Han redegjorde for, at der er en forståelseskløft mellem øst og vest. Han oplever det selv fra sin stol i Ikast, at der er sket en øget centralisering, opsummerede formanden for Lemvigegnens Venstre, Tage Rækby.

Carsten Kissmeyer orienterede om arbejdet på Christiansborg og kom også ind på udspillet til sundhedsreformen, hvor han som gruppeformand for Venstre i regionsrådet også er med på første række i spillet om reformen, der lægger op til, at regionsrådene skal nedlægges.

- Der er enighed om, at der er mange gode ting i sundhedsreformen, men også, at der kommer til at være et demokratisk underskud, og det var der flere af vores medlemmer, der gjorde opmærksom på. Det er de kritiske røster, som Carsten Kissmeyer vil tage med til Christiansborg, siger Tage Rækby oven på debatten, hvor flere af spørgsmålene drejede sig om netop sundhedsreformen.

Ud over Carsten Kissmeyer var Erik Poulsen, der er kandidat til det kommende EU-parlamentsvalg også gæstetaler ved generalforsamlingen. Han orienterede om det kommende valg og hvad han forventer af konsekvenser, hvis Storbritanniens udmelding af EU uden en Brexit-aftale falder på plads 29. marts.

0/0
Annonce
Lemvig

For sent at lave om - yngste skolebørns skoledag bliver ikke ændret

Lemvig For abonnenter

Politikere afkrævet svar: Hvornår renses høfde 42 op?

Lemvig

Færre deltagere løb stafet rundt om søen

Lemvig For abonnenter

Godt med motion i den friske luft

Lemvig

Mindehøjtidelighed for søslaget

Lemvig

Helmig meldte afbud til Haze - nu er afløser klar

Annonce