Annonce
Sport

Stor profil gør comeback i HB: Jeg kan ikke rigtigt komme udenom, at det bare er min klub

- Det talent og spillermateriale, der er samlet i klubben, ser sindsygt spændende ud og i forhold til de kampe, jeg har set i efteråret, kan jeg se mig selv gå ind og tage en rolle og bidrage med nogle af de steder, hvor offensiven har haltet lidt. Det er med til at gøre det interessant, forklarer Per Lauge om comebacket. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub kommer igen til at råde over offensivspilleren Per Lauge, der efter et halvt års fodboldpause igen har fået mod på tilværelsen. Nu vil han være med til at spille HB op fra Danmarksserien - igen.

Holstebro: Man har kunne se det på ham, når han i løbet af efteråret har stået på sidelinjen som tilskuer til Holstebro Boldklubs kampe. Det kriblede i ham for at komme i gang igen.

Tilbage til vennerne i omklædningsrummet og tilbage til spillet med verdens bedste kammerat - fodbolden. Og derfor lå stod det også nærmest skrevet i kortene, af Per Lauge igen skal være en del af holdet, når HB onsdag 12. januar starter vintertræningen op.

- Lysten og motivationen er tilbage til at yde det, det kræves, for at spille fodbold i Danmarksserien. Jeg glæder mig virkeligt, det bliver fedt, fortæller Per Lauge.

Annonce

Den kreative og målfarlige offensivspiller, der kan spille både på kanten og centralt, havde en kæmpe aktie i oprykningen til 2. division for halvandet år siden. Men efter et mentalt opslidende sæson med en nedrykning til følge, valgte Lauge i sommer at tage en pause fra fodbolden i forbindelse med at han flyttede til Aarhus for at læse til lærer.

- Jeg tror, det var meget sundt for mig, at tage den pause. Ellers var jeg gået død i det, siger han.

Spændende hold

Noget af det, der har motiveret ham til at gøre comeback er det, han har set på banen for Danmarksseriens foreløbige nummer to.

- Det talent og spillermateriale, der er samlet i klubben, ser sindsygt spændende ud og i forhold til de kampe, jeg har set i efteråret, kan jeg se mig selv gå ind og tage en rolle og bidrage nogle af de steder, hvor offensiven har haltet lidt. Det er med til at gøre det interessant, forklarer Per Lauge.

Per Lauge scorede to mål, da Holstebro Boldklub med en 5-2 sejr i den afgørende oprykningskamp mod Silkeborg-KFUM forrige sommer sikrede en billet til 2. division. Arkivfoto: Morten Stricker

Og så er der det med klubben, for selv om han får lidt langt til træning fra hjemmet i Aarhus, var der aldrig rigtig tvivl om at hvis han skulle spille fodbold igen, så skulle det være for hjerteklubben i Holstebro.

- Jeg kan ikke rigtigt komme udenom, at HB bare er min klub. Jeg har spillet her, siden jeg var 11-12 år og selv om der har været flere muligheder for at skifte til andre klubber, har det aldrig føltes rigtigt, fortæller 22-årige Per Lauge.

Annonce

Dygtig spiller

For sportschefen i Holstebro Boldklub, Henrik 'HC' Christensen, er det en tidlig julegave igen at have Per Lauge til rådighed.

- Per er en virkelig dygtig spiller, som jeg ikke er i tvivl om kan bidrage med rigtig meget positivt til vores hold og vores spil, forklarer Henrik Christensen.

I første omgang har parterne aftalt at Lauge spiller forårssæsonen i HB og så tager de bestik af, hvor både han og klubben står til den tid. Også med hensyn til transport-tiden til og fra træning, hvilket dog ikke for alvor virker til at bekymre holdets 'nye spiller'.

- Det tager jo kun en time og et kvarter hver vej på motorvejen, så det skal nok gå, siger Per Lauge.

Som Danmarksserie-klub er det yderst begrænset hvad Holstebro Boldklub kan og overhovedet må betale klubbens amatørspillere - og derfor kunne HB heller ikke stille en bil til rådighed. Heldigvis for Per Lauge trådte Tang Biler til og strikkede en handel sammen, hvor han til en god pris kunne erhverve sig et transportmiddel.

Lysten og motivationen er tilbage til at yde det, det kræves, for at spille fodbold i Danmarksserien. Jeg glæder mig virkeligt, det bliver fedt.

Per Lauge.
Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vestjylland

Spurgt på gaden: Påvirker de stigende el-, benzin- og varmepriser din hverdag?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Bananen rådner videre, og vi er nødt til at tale om det

Lemvig

Hunden mistede livet: Ejendom ubeboelig efter brand

Annonce