Annonce
Struer

Stor rift om cafélokale - her er de udvalgte, og hvad de åbner

Fra venstre er det Libin "Mike" Cao på 38 år, Indra Sapkota på 30 år og Faisal Mohamed på 34 år. Foto: Morten Stricker
Tre yngre mænd - to fra Viborg og en fra Aarhus - står klar til at slå dørene op i Fiskergade, hvor Café Bott tidligere havde til huse.

Struer: Nu varer det ikke længe, før der igen er liv i lokalerne på Fiskergade 7 i Struer.

Ja, det er der sådan set allerede, for arbejdet med at sætte i stand, møblere om og gøre klar var indledt, da avisen i den forgangne uge var forbi adressen.

Her - på kanten mellem gågade og havn - var tidligere Café Bott. Nu er det i stedet Libin, Faisal og Indra, som står med ansvaret.

Annonce


Vi prøver at give støtte til den viden, "Mike" har om sushi. Han brænder for sushi og har en drøm om at kunne tilbyde autentisk sushi til danskerne.

Faisal Mohamed, 34 år, Aarhus


Og de tre var langt fra de eneste, som var interesserede i lejemålet, efter at Helle Bott tilbage i februar meldte ud, at hun havde opgivet café-drømmen grundet corona-situationen.

- Jeg havde mellem 10 og 15 henvendelser på det, og efter to dage med fremvisninger var fire klar til at skrive under, fortæller Lone Futtrup fra erhvervsmæglerne Nordicals i Holstebro.

- Det er ikke normalt i Struer, men fordi der er køkken og kølerum i, og så ligger den godt ved brobuerne, tilføjer hun.

De interesserede kom så langt væk fra som Sjælland, mens der også både regionalt og helt lokalt blev meldt ind.

Brænder for sushi

Vi er dermed tilbage ved Libin, som hedder Cao til efternavn og bliver kaldt "Mike", Faisal, som hedder Mohamed til efternavn, og Indra, som derudover hedder Sapkota.

De to sidstnævnte er iværksætterne, som de kalder sig, og fra henholdsvis Aarhus og Viborg, mens Libin Cao, som også er fra Viborg, er kokken.

Det er ham, der skal lave produktet, om man vil, og det er sushi. Autentisk, japansk sushi.

- "Mike" har været i branchen i mange år, og han har allerede et sushi-sted i Viborg, begynder Faisal Mohamed.

Der skal nu stå Maya Sushi på skiltet i Fiskergade i stedet for Café Bott. Foto: Morten Stricker

Tidligere har Libin Cao også haft to restauranter i Københavnsområdet.

- Vi prøver at give støtte til den viden, "Mike" har om sushi. Han brænder for sushi og har en drøm om at kunne tilbyde autentisk sushi til danskerne, forklarer Faisal Mohamed.

At eventyret så lige begynder i Struer, er lidt af en tilfældighed.

En kollega til Indra Sapkota, som arbejder i Struer, besøgte Libin Caos restaurant i Viborg og kom derefter med et tip om det ledige lokale i Struer.

Annonce

En asiatisk gud

Maya Sushi skal den nye restaurant, som både vil have borde at sidde ved og takeaway, hedde, lyder det fra de tre mænd bag.

- Det er en asiatisk gud, og det er meget med oplevelse og sanserne. Det er også det, vores butik handler om, fortæller Faisal Mohamed.

Håbet er at kunne slå dørene op i midten af maj.

- Jeg har arbejdet i Struer i nu fire år og set, at byen vokser rigtig meget, og det her område passer lige til turister, der kommer til havnen, og folk i gågaden, siger Indra Sapkota.

- Vand og fisk, det matcher. Det er min vurdering. Nu må vi så se, om jeg har ret eller ej, tilføjer han med henvisning til valget af Struer som placering for en sushi-restaurant.

Planen er med tiden at kunne åbne endnu flere, og de tre leder allerede nu efter lokaler i andre byer også.

- Vi vil gerne udbrede kvalitetssushi til fornuftige priser, lyder det til slut fra Indra Sapkota.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stak af med båd og trailer

Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Taske med dyrt indhold blev stjålet

Annonce