Annonce
Holstebro

Store smerter plagede håndboldtalent i flere år: En tilfældig internetsøgning førte til mirakel

Jeppe Hauskov er i gang med styrketræning. Et scenarie der længe var svært at forestille sig for den talentfulde håndboldspiller. Foto: Johan Gadegaard
Jeppe Hauskov var mentalt ved at parkere håndboldkarrieren, men så stødte han tilfældigvis på en læge fra München, som har givet håb for karrieren og reddet hverdagen.
Annonce

Lemvig/Holstebro: Det var langt fra det første, der dukkede op, da han tilfældigvis sad og søgte på internettet om den stivgørende rygoperation, som var nært forestående.

En omfattende operation, hvor der skulle sættes skruer i ryggen, og hvor der ventede en lang og udmarvende genoptræning med minimalt håb for en håndboldkarriere.

Det var det, Jeppe Hauskov var indstillet på.

Derfor var det, som han stødte på nærmest for godt til at være sandt. Han havde døjet med voldsomme rygsmerter, som til tider forhindrede ham i blot at gå en tur, i omkring to år.

Det var et blogindlæg, hvor en pige, som var plaget af det samme som Jeppe Hauskov, havde fortalt om en operation i Tyskland.

- Det tog tre kvarter, og så var hun stort set i gang igen tre dage efter. Det lød jo helt vildt. Jeg havde fået at vide af mine læger, at operationen med skruer var den eneste løsning, siger Jeppe Hauskov.

Man kunne fristes til at tro, at Jeppe Hauskov sad med armene over hovedet, da han faldt over det indlæg, men sådan var det ikke.

- Jeg sagde til min far, at han var nødt til at se det her. Jeg sagde også til ham, at jeg faktisk ikke havde lyst. Der stod, at der var 50 procent chance for, at det virkede, og mentalt var jeg et sted, hvor jeg ikke kunne holde ud, hvis det ikke virkede, siger Jeppe Hauskov.

Annonce

Tilløbet

For kunne det virkelig være rigtigt, at han kunne sidde og kigge rundt på internettet og finde en løsning, som han ikke var blevet præsenteret for.

Han havde opsøgt et hav af rygspecialister, og her var der nogenlunde enighed om, at den stivgørende operation med skruerne var vejen at gå. Derfor var det også svært at overskue, at der rent faktisk kunne være en anden og mere attraktiv vej.

- Der var en del af mig, som var lidt træt af, at jeg skulle til at forholde mig til det der. Der gik et par dage, før jeg blev overtalt af venner og familie, for som de sagde, så ville jeg jo også fortryde, hvis jeg ikke forsøgte det her, siger Jeppe Hauskov.

Smilet er for alvor på vej tilbage hos Jeppe Hauskov, som stammer fra Lemvig. Han har ellers oplevet en del modgang med sin ryg over de seneste par år. Foto: Morten Stricker

Sådan en operation er ikke billig, men man kan ikke sætte et beløb på at undgå daglige rygsmerter, som når de var værst gjorde, at Jeppe Hauskov måtte isolere sig inde i sin seng og sige nej til at gå ud med venner, kæreste og familie, fordi smerterne bare var for voldsomme.

- Jeg tror, at jeg har set alt på alle streamingtjenester, så jeg var også desperat for at få et normalt liv igen, siger han.

Derfor sendte han sine journaler og scanningsbilleder ned til den tyske klinik, og her var meldingen, at de godt kunne lave operationen. De opfordrede kraftigt til, at man forsøgte sig med det, inden man gik med til en operation med skruer.

Annonce

Fortvivlelse

Der er mange ting, som ikke har flasket sig for Jeppe Hauskov i det årelange forløb med den dårlige ryg.

En af de ting var, da han fik udsat operationen med skruerne, fordi han havde fået en creme, der skulle fjerne urenheder fra ryggen, men som kun gav ham eksem, så han ikke kunne opereres.

Det har dog vist sig at være held i uheld, for det var netop på grund af den udsættelse, at han faldt over det blogindlæg med kvinden, som havde fået udført operationen med stor succes.

Hvor hendes historie var, at hun lynhurtigt mærkede bedring, så var historien med Jeppe Hauskov i den grad en anden, da han havde overstået operationen i Tyskland tilbage i november.

Jeppe Favrholt Hauskov

Født i Lemvig 5. december 1998.

Spillede håndbold i Lemvig, indtil han tog på efterskole i Ikast. Da han vendte hjem, tørnede han ud for TTH Holstebro, hvor han gik hele vejen til ligaholdet.

Under en træningssamling med landsholdet i april 2018 fik han så store smerter i ryggen, som han ofte havde døjet lidt med, at han ikke kunne bevæge sig fra hallen og over på det nærtliggende hotel. Det blev startskuddet på voldsomme problemer med ryggen, som holdt ham væk fra håndboldbanen.

Han var med på det TTH-hold, som i 2018 vandt pokalturneringen, og han har også spillet Chamipions League for klubben. Han har derudover været en del af de danske ungdomslandshold, hvor han blandt andet i 2019 vandt VM-bronze med U19-holdet.

TTH-fans forbinder ham formentlig mest med en helt igennem fremragende kamp i efteråret 2017, hvor han lavede ti mål på ti forsøg i pokalkvartfinalen mod rivalerne fra Skjern og fik kælenavnet "Skjerndræberen"

- Der sker bare ikke en bedring de første tre måneder. Vi skulle til noget tjek dernede, og det ringer vi sådan set for at ville aflyse, for det har jo ikke virket, siger Jeppe Hauskov

Det synes den tyske klinik ikke var en god idé.

- De siger, at det kan være betændelse. Jeg får nogle piller, som jeg skal tage i to uger. Nogle rigtig stærke piller, som gør, at jeg faktisk tager syv kilo på i de to uger, fordi jeg simpelthen ikke kunne blive mæt og havde så meget væske i kroppen, siger Jeppe Hauskov.

Annonce

En magisk gåtur

Han kan tydeligt huske den morgen.

De første 15 skridt det sidste halvandet år, når Jeppe Hauskov har rejst sig fra sengen om morgenen, har været forfærdelige.


Jeg må have lignet en idiot, for dem der så mig, men det var så vildt, at det ikke gjorde ondt

Jeppe Hauskov


Sådan var det ikke den forårsmorgen.

- Jeg står op, og så gør det ikke ondt. Jeg lægger mig ned og tænker, hvad i alverden der sker her. Smerten var på en måde blevet normalt, så det her var, for mig, dybt unormalt siger Jeppe Hauskov.

Herefter startede han en test af sig selv, for det kunne jo ikke være rigtigt, at det ikke begyndte at gøre ondt med de sædvanlige ekstreme jag i ryggen, som strålede ned i benene.

- Jeg gik op i en kiosk for at købe en Faxe Kondi cirka 750 meter væk. Det var den første test. Der var overhovedet ikke noget. Så begyndte jeg at udfordre mig selv mere med lidt stigninger, siger Jeppe Hauskov, som endte med at gå 11 kilometer den dag.

- Jeg luntede også lige lidt på et tidspunkt. Jeg må have lignet en idiot, for dem der så mig, men det var så vildt, at det ikke gjorde ondt, siger han.

Da det var værst havde Jeppe Hauskov store smerter blot ved at gå, nu er han tilbage på løbebåndet. Foto: Johan Gadegaard

Kort efter var han afsted på skiferie, og alt var i den fineste i orden. I Tyskland sagde de, at det hele så fint ud, og lægen gav grønt lys til kontaktsport.

Annonce

Taknemlighed

Han er begyndt at træne fuldt ud med igen i TTH Holstebro, og selvom han mærker til ryggen en gang imellem, så er det slet ikke i samme omfang som inden operationen.

Han har fået at vide af den tyske læge, at operationen i princippet kan være lindrende i alt fra fem dage til fem år eller resten af livet. De smerter han har nu burde være aftagende, og de kan skyldes, at noget har været fastklemt i ryggen så længe.

Det har krævet noget mentalt at indstille sig på, at han nu pludselig kunne få "sit gamle liv" tilbage.

- Man har en underlig følelse, for det er så fedt at være sammen med drengene igen og være omkring et hold.

Jeppe Hauskov er igen en del af TTH Holstebro-truppen. Her er han på vej i vandet, da holdet havde en alternativ træning i kajak. Foto: Niklas Jeppesen

Da han begyndte at få problemerne med ryggen, gik han i 3.G, var med på ungdomslandsholdet og spillede også for 2. division i Tvis udover førsteholdet i TTH Holstebro.

- Hvis jeg skal være helt ærligt, så var jeg nok en smule træt af det, fordi jeg til tider havde for travlt. Nu er jeg dybt taknemlig over at kunne spille lidt håndbold, for det er min passion og også meget det, som min omgangskreds tager udgangspunkt i, siger Jeppe Hauskov.

Taknemligheden rækker længere ud end håndbolden, for det er svært at sige, om han når tilbage til topniveau.

Det er til gengæld sikkert, at hverdagen er blevet en helt anden.

- Jeg har et helt andet overskud og humør. Jeg kan spille fodbold med mine venner eller gå ud og tage en øl. Jeg har fået mulighed for at gå i skole og passe et arbejde, siger Jeppe Hauskov.

Annonce

En glædelig rust

Jeppe Hauskov er flyttet til Aarhus for at studere, men han giver håndboldkarrieren et skud.

Han trænede fuldt ud med for første gang i mandags, og lørdag var han i aktion, da TTH besejrede Mors-Thy i en træningskamp. Det blev endda til en enkelt scoring, hvilket skabte ekstraordinær stor jubel hos holdkammerater og tilskuere i Struer Energi Park.

Han kan godt mærke, at han håndboldmæssig er rusten, men blot det at han er nået dertil er kæmpe stort.

- Jeg havde jo nærmest problemer med bare at kaste og gribe i starten og formen mangler også en hel del, men det er fantastisk at være tilbage, siger Jeppe Hauskov, som i samme ombæring nævner at han har fået "kanon hjælp" af Struer Fysioterapi og Morten Graversen, som også er tilknyttet TTH.

Hvad det lige præcis er den tyske læge har gjort under operationen, er Hauskov ikke sikker på. Faktum er dog, at han nu, som minimum for en stund, er tilbage hos holdkammeraterne. Foto: Niklas Jeppesen

For selvom han af og til kan tænke, at det ville være rart at have opdaget muligheden for operationen noget hurtigere, så er han lykkelig over, at det overhovedet blev aktuelt.

- Det er helt vildt, hvor mange ting der skulle gå op i en højere enhed, før jeg fandt det. For mig er det et mirakel, siger han.

Annonce

Stille og roligt

I TTH-lejren er der også glæde over, at Jeppe Hauskov har været i stand til at komme tilbage på banen.

- Vi følte alle med Jeppe, da det skete, og det ville være en rigtig god historie for klubben og ham, hvis han kan være med igen, siger TTH-træner Søren Hansen.

Jeppe Hauskov går stadig stille og roligt frem og tager hensyn til ryggen. Han har aftalt et møde med TTH i slutningen af august for at se, hvor parterne står i forhold til hinanden.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce