Annonce
Holstebro

Storebror er pop-ikon: Onsdag var Oli i centrum på sygehusets p-plads

Responsen på de 40 corona-koncerter, han indtil videre har givet, har været helt vanvittig, fortæller Oliver Genckel Pedersen, der går under kunsternavnet Oli. Han tager for tiden rundt på både sygehuse, plejehjem og kollegier for at spille sin musik. Onsdag var han forbi sygehuset i Holstebro. Foto: Jan Briks
Han er lillebror til Nik fra Nik & Jay og er på vej fremad med sin egen musik. Onsdag fik sygehuset på Holstebro en halv time lang smagsprøve til en koncert, der skulle takke sundhedspersonalet for deres indsats under coronakrisen.

Holstebro: Værløse-dialekten, det spraglede tøj og de sammenknebene øjne. Har man nogensinde hørt interviews med popgruppen Nik & Jay, er man ikke i tvivl om, at Oli her er lillebror til førstnævnte.

Og i dag har popmusikeren Oliver Genckel Petersen, som han rigtigt hedder, taget turen fra sin nuværende bopæl på Amager til Holstebro for at give koncert ved sygehusets hovedindgang.

- Jeg har musisk kærlighed med til de sygeplejersker, ledere og andre, der har noget med sygehuset at gøre. Alle dem, der har arbejdet så hårdt under den her coronatid og fået nogle andres hverdag op at køre igen, siger han, før tre p-pladser ved hovedindgangen blev gjort til scene.

Overalt på balkonerne og p-pladsen stak sygehuspersonale og patienter ørerne ud for at lytte med. Og da det hele var ovre, var den 27-årige musiker, der udgav sin første single i november sidste år, ikke i tvivl; det var en succes.

- Det var virkelig smukt med folk på balkonerne. Jeg håber, at folk nød at få lidt kærlighed til deres sjæle. Det var rigtig smukt at stå her i solen - og varmt, siger Oli.

Der var sundhedspersonale og patienter på balkonerne, da popartisten Oli var en tur forbi Holstebro Sygehus for at spille sin musik - og "vise lidt kærlighed" til sundhedspersonalet for deres indsats under coronakrisen. Foto: Jan Briks

40 koncerter

En af dem, der var gået ud for at lytte, var Joan Bay, der arbejder i sterilcentralen:

- Jeg synes, det er flot, at de vil gøre noget for os, der har gået og knoklet, og han synger jo rigtig godt, sagde hun efter koncerten.

Oli var på vej frem som soloartist, da coronakrisen kom, og der blev trykket på pauseknappen for koncert- og festivalplanerne for 2020. Så i stedet startede han under coronakrisen op med at optræde i en baggård i København. Pludselig sendte folk penge ned i spande og via Mobilepay.

- Og det var jo aldrig intentionen at tjene penge. Det var bare ment som kærlighed til folket. Så alle penge, vi får ind, går til hjemløse i København, siger Oli, der har spillet 40 corona-koncerter på flere sygehuse og plejehjem og har indtil videre samlet omkring 20.000 kroner ind.

Det er jo ikke et perfekt tidspunkt at starte op som ny kunstner. Så er de her koncerter ikke også bare en mulighed for at komme ud at spille?

- Det er da fantastisk at komme ud og vise sin musik - det har jo givet det et skub i røven. Om det er skæbnen - det er det sikkert. Og jeg føler mig rigtig heldig, siger han.

Han har netop brudt med sit pladeselskab, men har "flere tusind" sange klar, som han siger. - Drømmen er at stå op, når jeg har lyst og leve af at spille musik, entertaine og underholde folk, siger 27-årige Oliver Genckel Pedersen, der har Nik fra bandet Nik & Jay som storebror. Foto: Jan Briks
Her et billede fra en af de balkoner, hvor der blev lyttet med på onsdagens koncert. Foto: Jan Briks
Tre parkeringspladser var blevet ryddet til scene. Alt sit udstyr havde popmusikeren fået stjålet så sent som i sidste uge. Men heldigvis kunne han låne sig til de højtalere og forstærker, han - og guitaristen Alex - havde med onsdag middag. Foto: Jan Briks
Flere af de ansatte skulle lige ud - før frokostpausen og lytte med på takke-koncerten. Foto: Jan Briks
- Jeg elsker jylland – jeg synes, man føler sig så velkommen, sagde Oli før koncerten. Foto: Jan Briks
Annonce
Kultur For abonnenter

Kritik af kommuneplan: ingen ved, hvad der foregår

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Forslag: Giv dog sælerne en rigtig platform ...

Kultur For abonnenter

Politikere: Høringen er en ommer

Lemvig

Fiskedagen i Thyborøn er igen i år spredt ud på flere dage

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Lemvig For abonnenter

Udvalgsformand i Lemvig Kommune: Savner en debat om sygeplejerskernes arbejdsvilkår

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

Corona: Smitten har igen fået fat i Holstebro

Holstebro

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Holstebro

Nedtur: Stort fald i antallet af nye studerende

Indland

Brostrøm: Overvejelse af tredje stik kan blive nødvendigt

Lemvig For abonnenter

Måske får de en tredje stemmeseddel i Thyborøn: Menighedsrådsvalg bliver senest afgjort sammen med byrådsvalget

Leder For abonnenter

Dødsulykken på Idomlundvej: De lukkede døre i retten er et problem

Lemvig

Aamøllen på Remmerstrand: Mangler en rig onkel med de sidste 300.000 kroner

Annonce