Annonce
Lemvig

Stormturister i vinterferien

For mange var det spændende at følge med i, hvor meget vandet steg over kajkanten på Lemvig Havn. Arkivfoto: Benny Gade
Der var mange turister i Lemvig i sidste uges vinterferie - de kom både for at se, om havnens højvandsværn kunne holde vandmasserne tilbage og for at handle i byens butikker.
Annonce

Lemvig: - Der var mange turister i Lemvig i sidste uges vinterferie, og mange af dem kom for at se, om havnens højvandsværn virkelig kunne holde vandmasserne tilbage. Jeg var nede på havnen tirsdag, og her stod der 10 personer og tog billeder og filmede ud over havnearealet, fortæller Lemvig Kommunens handels- og eventchef, Mai Lindgaard.

Hun talte med turister fra blandt andet Aalborg og Vejle, der var kørt til Lemvig for at se på oversvømmelse.

- Stormen blev jo nærmest en attraktion i sig selv, siger Mai Lindgaard.

Lemvigs butikker havde såkaldt Mega-outlet i vinterferien - det var en slags udsalgsslutspurt.

- Meldingen lyder på, at der var mange kunder i butikkerne, og selv om vejret jo ikke ligefrem var til at færdes i gågaderne, så var der alligevel 250 børn, som deltog i den skattejagt, der foregik rundt i Lemvigs butikker, siger Mai Lindgaard.

Hos Bjarnes Fisk var der rift om pladserne i restauranten, hvor man jo meget passende kunne følge med i den forhøjede vandstand. Der var dage, hvor Bjarnes Fisk havde fem kunder på hver stol i løbet af dagen.

- Mega-outlet var lavet i samarbejde med EUX-eleverne på Lemvig Gymnasium, og det var f.eks. dem, der havde fundet på skattejagten. De har også været gode til at lave de videoer, der blev lagt ud på f.eks. Facebook. Det har været et fremragende samarbejde, siger Mai Lindgaard.

Det var ikke alle Lemvigs butikker, der deltog i Mega-outlet, da nogle havde overstået udsalget.

- Det er ikke sikkert, at vi gentager Mega-outlet i vinterferien næste år, men vi vil helt sikkert lave en gimmick i vinterferien. Der er virkelig mange, der holder ferie i den uge, så der er klart basis for at lave noget for børnefamilierne, siger Mai Lindgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får sin egen T-shirt

Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Annonce