Lemvig

Stort fremmøde til festlig indvielse

Steffen Damsgaard og Thomas Christensen afslører den ene af de to nye kikkerter ved Bakkeøen i Møborg, Privatfoto

Omkring 65 deltagere lagde vejen for Møborg Bakkeø for at deltage i det årlige nytårsløb, hvor der også var åbning og indvielser

MØBORG: Det var 15. gang, at sogneforeningen afviklede dette løb, og foreningen havde samtidig inviteret til åbning af Spor i Landskabet samt indvielse af to nye udsigtskikkerter.

En af de lokale frivillige - Erik Østerby - sagde i sin velkomst, at vi skal tilbage til januar 2015 for at finde baggrunden for dagens indvielse. Her havde Møborg Sogneforening samlet mere end 100 af sognets beboere til en formiddag, hvor man kunne komme med gode idéer til, hvordan Møborg fortsat kunne være et godt sted at bo og bosætte sig i. Idéerne blev samlet i en Helhedsplan, som Sogneforeningen efterfølgende har taget afsæt i.

- Jeg vil gerne rose Sogneforeningen for det initiativ. Det har i den grad været med til at samle Møborg Sogn om de fælles muligheder, sagde Erik Østerby, der herefter gav ordet til formanden Teknik- og Miljøudvalget i Lemvig Kommune, Steffen Damsgaard.

Steffen Damsgaard roste Møborg Sogneforening og de frivillige for den store lokale indsats og glædede sig over det store fremmøde ved indvielsen af de tre Spor I Landskabet, som bliver en Geosite i Geopark Vestjylland.

- Møborg Sogneforening og en stor gruppe frivillige har ydet en kæmpe indsats over flere år, iøvrigt i god dialog med lodsejerne, ellers var det heller ikke muligt at etablere tre Spor I Landskabet omkring Møborg, sagde Steffen Damsgaard.

- Stiforløb og adgang til naturen ved man fra undersøgelser prioriteres højt blandt borgere og tilflyttere til landsbyer, så jeg håber meget, at de nye Spor I Landskabet og områdets anderkendelse som Geosite i Geopark Vestjylland vil få flere til at få øjnene op for naturskønne og historierige Møborg, og besøge området som gæster og turister, fortsatte han.

- Hverken en bosætningsstrategi i Lemvig Kommune eller tværkommunale planer for Geopark Vestjylland kan lade sig gøre uden aktive lokalsamfund som Møborg, hvor borgerne skaber vigtige lokale tiltag som fx nye Spor I Landskabet og en Geosite, som fortæller om naturhistorien og geologien i området.

Derefter gav han åbningsstafetten videre til projektleder for Geopark Vestjylland, Thomas Holst Christensen, der pegede på vigtigheden af, at alle initiativer under rammerne af Geopark Vestjylland trækker i den samme retning i ambitionen om at gøre Geopark Vestjylland til en del af Unescos Verdenskulturav. Han fremhævede i sin tale blandt andet ildsjæl og initiativtager til Geopark Vestjylland John Clausen, ligesom han kvitterede for Møborg Sogneforenings mangeårige engagement i arbejdet.

- Vi skal udvikle en samlet fælles fortælling om Geoparken og lave oplevelsesruter som de kommende års mange gæster kan have glæde af, sagde han videre og udtrykte samtidig ambitionen om, at nogle af dem også bosætter sig i Vestjylland.

Steffen Damsgaard og Thomas Holst Christensen afslørede sammen udsigtskikkerten på Bavnehøj og råbte for på et trefoldigt leve for de tre nye spor i Møborg, der kan anvendes såvel gående, løbende som på mountainbike.

Derefter blev løbet frigivet. Den største del af de fremmødte valgte dog at gå med ned til Sandgraven, hvor den anden kikkert blev afsløret af Jørgen Pedersen og Ronnie van Ingen, der begge som private lodsejere har stillet deres jord til rådighed for stierne, så den brede offentlighed kan nyde den smukke natur på og omkring Møborg Bakkeø.

Efter en dejlig vandretur gennem skoven syd for Bakkeøen gik man til Møborg Forsamlingshus, hvor frugt og varm suppe ventede de mange sultne fremmødte. De mange motionister fik i tilgift drikkedunke samt det nyeste nummer af "Geoviden", der er et temanummer om den kommende UNESCO Global Geopark, der blandt andet omfatter Møborg Bakkeø.

Møborg Sogneforening håber, at rigtig mange vil få glæde og gavn af de nye spor og nyde udsigten hele horisonten rundt.

Der var stor opbakning til Nytårsløbet og indvielsen af de tre nye Spor i Landskabet i Møborg. Privatfoto
0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce