Annonce
forside

Stort medlemsfald hos DF: Her er deres bud på hvorfor

I august i år talte DF 13.930 medlemmer. Og flere hundrede af dem er i weekenden samlet mellem pølsevogne og dannebrogsflag til partiets årsmøde i Herning. Her møder partitoppen lokalpolitikere og medlemmer fra hele landet.

Der er ingen entydig årsag til, at DF siden 2015 har mistet rekordmange medlemmer, lyder det til årsmødet.

Dansk Folkepartis medlemmer falder fra, fordi de glemmer at betale kontingent, dør, eller fordi de mener, at partiet har så stor politisk succes, at der ikke længere er brug for at kæmpe.

Det er nogle af DF's medlemmernes egne bud på, hvorfor flere end 3000 mennesker har vinket farvel til Dansk Folkeparti siden 2015, hvor partiet ellers havde et rekordhøjt medlemstal på 17.122 personer.

I august i år talte DF 13.930 medlemmer. Og flere hundrede af dem er i weekenden samlet mellem pølsevogne og dannebrogsflag til partiets årsmøde i Herning, hvor partitoppen møder lokalpolitikere og medlemmer fra hele landet.

Keld Fausing har taget turen til den årlige sammenkomst. Han er næstformand for DF i lokalforeningen i Skive, og det undrer ham, at flere tusinde har meldt sig ud af partiet.

I hans øjne kan det skyldes, at DF har haft succes med at få gennemført sin politik, hvilket har fået medlemmerne til at slappe af og falde fra.

- Nu har vi fået grænsekontrol og stramninger, og jeg tror, mange meldte sig ind af den grund. Så nu har de ikke grund til at være medlem længere.

- Mange af os, som er medlem, er kommet til Dansk Folkeparti på grund af en mærkesag. Når de sager så er kørt eller vundet, melder man sig ud igen, siger han.

Sten Jensen, der er byrådsmedlem for DF i Norddjurs Kommune og spidskandidat til kommunalvalget, er enig i, at politiske succeser kan være skyld i, at medlemstallet er dalet.

- Det kan skyldes en selvtilfredshed og en følelse af, at nu har vi vundet den kamp og fået den størrelse, vi skal have. Så slapper folk af. De stopper med at protestere.

Lokalpolitikeren nævner også glemsomhed i forhold til at betale medlemsgebyr som en af årsagerne. Men også dødsfald kan være skyld i, at flere end 3000 medlemmer er væk.

- Vi har en del ældre medlemmer, som lige pludselig forsvinder. Og det er svært at få de unge med, fordi de unge ikke melder sig ind i politiske partier nu om dage, siger han.

Claus Unger har været medlem af partiet i 15 år og er gæst ved det årlige politiske møde. Han peger på partitoppens flirt med Socialdemokratiet som en af årsagerne til medlemsfaldet.

- Jeg tror, mange synes, at partiet har mistet lidt kant.

- Det nære samspil med Socialdemokratiet har på nogle måder været for meget for nogle, som derfor har meldt sig ud, siger han.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Radikale kommer til at bide negle på valgaftenen: Kan partiet fastholde sin plads i byrådet?

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Kultur

Ternet Ninja og James Bond giver streamingtjenester konkurrence: Biograferne har rejst sig efter coronanedtur

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Struer For abonnenter

Marianne støtter Inger hele vejen, også når folk bliver grimme at høre på: - Hun er ikke bare en åndssvag kælling

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Annonce