Annonce
Holstebro

Stramt budget vedtaget: Byråd glæder sig i kor

Hvad pokker har Holstebro Sygehus at gøre med Holstebro Kommunes budget for 2021? Jo næste år bliver sygehuset nedlagt, og kommunen køber bygningen og området for 45 millioner kroner. Det blev ikke nævnt med et ord, da byrådet godkendte et stramt budget i fuld fordragelighed. Arkivfoto: Morten Stricker.
Der er flere penge til ældre og udsatte børn i 2021 - men ingen penge til lokale ønsker. Alligevel blev budgettet vedtaget af helt enigt byråd
Annonce

HOLSTEBRO: Politikere kæmper ofte for lokale mærkesager, når de lægger arm om det næste års budget.

Men i år var der ingen penge at "øsle" af til ny ideer. Alligevel endte budgettet for 2021, som er på hele 3,8 milliarder kroner med at blive vedtaget i stor fordragelighed i byrådet, hvor politikerne havde travlt med at rose hinanden for at have fundet flere penge til ældreområdet - og penge til udsatte familier, hvor udgifterne er steget markant.


Jeg lægger især vægt på, at vi nu får stabiliseret økonomien, og får lukket flere års hul i kassebeholdningen

Byrådsmedlem Pernille Bloch (K)


- Man kan da se, at en sejr har mange fædre, kommenterede konservative Pernille Bloch, da budgettet blev godkendt af et enigt byråd.

- Jeg lægger især vægt på, at vi nu får stabiliseret økonomien, og får lukket flere års hul i kassebeholdningen, tilføjede hun.

Der var enighed om, at kassebeholdningen er i bund efter flere år med store anlægsudgifter. Nu er der udsigt til et lille overskud i 2021, og et overskud, som vil sigte til 58 millioner i 2023 og 104 millioner i 2024, hvis eller budgettet holder.

Næste år bygger kommunen en ny daginstitution ved Nørre Boulevard, som vil betyde, at man kan afskaffe flere pavilloner.

Men bortset fra 200.000 kroner til nedrivning af tomme huse, var der ikke penge til nye ønsker i 2021.

Annonce

Glædede sig i kor

Men det hindrede ikke politikerne i at glæde sig - hvis man blot springer 2021 over - og ser på 2022 og de kommende år.

Karsten Filsø (SF) og Torben Gudiksen (R), glædede sig begge over ti millioner kroner til klima fordelt på 2023 og 24 - måske til ladestationer og bygningsforbedringer.

- Måske får vi brug for pengene lidt før, varslede Karsten Filsø med henvisning til et grønt udvalg, der vil levere forslag.

Også forsamlingshus i Ryde og lystanlægget må vente på penge til 2022. Både borgmesteren glæder sig over en ny daginstitution, som er på vej i Halgård - men først står færdig i 2024.

Også byrådsmedlem Per Albertsen (S), der selv bor i området er glad, men...

- Byrådet har lyttet til de bekymrede forældre i Halgård, som er et område med stor vækst. Men der er et akut problem med børnepasning - og det må vi klare med dagplejere og pavilloner til 2024, konstaterede han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce