Annonce
Holstebro

Første år med livreddere i Thorsminde: - Det er noget, der skaber tryghed

Der var fyldt på stranden i Thorsminde onsdag, da temperaturen var bevæget sig over de 25 grader. Foto: Johan Gadegaard
Det har været en stille første sommer på stranden i Thorsminde. Livredderne er blevet taget godt imod, og de er med til at skabe tryghed, lyder det fra strandens gæster.
Annonce

THORSMINDE: Sommeren 2019 har på ingen måde kunnet måle sig med sidste års sommer, når det kommer til de varme dage, men temperaturen de seneste dage har alligevel trukket mange badegæster til stranden i Thorsminde.

Den er i år for første gang bemandet med Trygfondens livreddere, og de har haft en rolig sommer.

Frode Spangsege er gennem 40 år kommet på stranden i Thorsminde, og han tager meget positivt imod de nye livreddere.

- Når vi tager på stranden, så betyder det noget, at der er nogen, der kan hjælpe, hvis det skulle blive nødvendigt, siger Frode Spangsege.

- Det er noget, der skaber tryghed. Helt bestemt, og det er især rart, når vi er her med vores børnebørn, siger han.

Livredderne har ikke haft en særlig travl første sommer, hvor det blandt andet er blevet til en enkelt førstehjælpsaktion og 17 forebyggende aktioner.

- Dele af sommeren har der ikke været så mange gæster, så der har vi virkelig haft mulighed for at træne og blive bedre, siger Simon Vingolf.

Han har gennem halvandet år været en del af Trygfondens livredderkorps. Det er første gang, at han er livredder på stranden i Thorsminde. Livredderen forklarer, at de i løbet af en dag især holder øje med de små børn og med større badedyr, som kan drive væk i vinden.

- Der kan komme nogle store bølger, og hvis man ikke er så stor, skal der ikke så meget til at slå en omkuld, så det er noget vi holder meget øje med, siger livredderen.

- Det kan noget helt særligt, når man er ved Vesterhavet. Det er bare noget andet, og det er lidt mere voldsomt, end hvis man bader på østkysten af Jylland, fortsætter han.

Vandet var omkring 19 grader, og bølgerne var ikke noget, der afskrækkede strandgæsterne. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Solcreme og fralandsvind

Udover førstehjælpsaktionen og de 17 forebyggende indsatser, har livredderne været involveret i 111 oplysende indsatser.

- De fleste kommer og spørger efter solcreme og et plaster, hvis de har trådt på en muslingskal, så der er rigtig god stemning, siger livredderen.

Onsdag var der på stranden i Thorsminde også besøg af Trygfondens livredderpatrulje, hvor børn kan lære, hvad de skal gøre, hvis det bliver nødvendigt at give førstehjælp.

- Det har været sjovt, og det er noget, man kan bruge, siger Clara på 13, der kommer fra Ikast.

Hun har tidligere til svømning haft undervisning i, hvordan man redder liv, men det er første gang, at hun har prøvet at give en dukke hjertemassage.

- Jeg tror godt, at det kan blive hårdt, hvis man skal gøre det længe, og man er alene, siger hun.

I løbet af dagen blev børnene også klogere på, hvad man skal være opmærksom på, hvis man går i vandet. Det er også noget af det, som livredderne har brugt tid på, forklarer Simon Vingolf.

- Folk har heldigvis været rigtigt gode til at bade mellem flagene, men vi har da fortalt lidt om fralandsvind, og at det er noget, man skal være opmærksom på, siger han.

Stranden i Thorsminde er bemandet med livreddere fra Trygfondens Kystlivredning hverdag mellem 10:00 - 18:00 frem til den 21. august. I det vestjyske er der desuden livreddere på stranden i Hvide Sande, Søndervig og Thyborøn.

Annonce
Annonce
Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får sin egen T-shirt

Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Annonce