Annonce
Struer

Struer beholder ambulance nummer to

Det lykkedes for Lars Møller Pedersen (S) at få overbevist sine partifæller og hele rød blok i regionsrådet om, at Struer skal beholde ambulance nummer to. Foto: Johan Gadegaard
Det virkede efter hensigten, da Lars Møller Pedersen (S) gjorde opmærksom på, at det ville være forrykt at lade thyholmerne i stikken og flytte ambulance nummer to i Struer til Holstebro.

Struer: Når forretningsudvalget i regionen i dag tager stilling til et samlet udbud af akutberedskabet i Region Midtjylland i løbet af foråret 2020, bliver det med en ændring i de oprindelige planer, så Struer bevarer et beredskab med både en døgnambulance og en ambulance nummer to i dagtimerne.

- Vi har haft en drøftelse i gruppen, og som lokalvalgt regionsrådsmedlem gjorde jeg selvfølgelig meget ud af at få synliggjort, hvilke konsekvenser, det ville få for beredskabet i hele Struer Kommune, hvis dagambulancen blev flyttet fra Struer til Holstebro, fortæller Lars Møller Pedersen (S), som blev opmærksom på planerne, da hospitalsudvalget for et par uger siden skulle tage stilling til, hvordan et nyt beredskab skulle strikkes sammen, når det samlede akutberedskab skal sendes i udbud.

- Det ville være helt forrykt at flytte ambulance nummer to fra Struer til Holstebro, mente han.

Annonce

Vi har haft en drøftelse i gruppen, og som lokalvalgt regionsrådsmedlem gjorde jeg selvfølgelig meget ud af at få synliggjort, hvilke konsekvenser, det ville få for beredskabet i hele Struer Kommune, hvis dagambulancen blev flyttet fra Struer til Holstebro.

Lars Møller Pedersen (S), regionsrådsmedlem, Struer

Et plaster på såret

Dette fik så ikke medlemmerne af hospitalsudvalget til at ændre kurs.

Lars Møller Pedersens partifælle, Henrik Gottlieb Hansen (S), kunne som udvalgsformand fortælle, at de oprindelige planer ville blive sendt videre til forretningsudvalget og så til endelig godkendelse i regionsrådet 30. oktober.

- Vi har fået oplyst, at ambulance nummer to i Struer har flere kørsler i Holstebro-området. Det er det, vi har kunnet forholde os til, da et enigt udvalg sendte forslaget til en ny fordeling af ambulancerne i Region Midtjylland i det nye udbud videre til forretningsudvalget, fortalte han.

I går fik Lars Møller Pedersen ham så overbevist om, at det var på sin plads at ændre kurs.

- Vi fik ambulance nummer to i Struer som kompensation for den generelle centralisering af sygehusene i Region Midtjylland i 2011, og samtidig blev der afsat penge i et forlig mellem regeringen og Dansk Folkeparti til sundhedshusene i både Holstebro og Lemvig, konstaterer han.

Dagambulancen i Struer var således alt, hvad regionen kunne tilbyde borgerne i Struer Kommune som plaster på det blødende sår, der opstod, da det blev besluttet at nedlægge regionshospitalet i Holstebro til fordel for Gødstrup-byggeriet, som nu står til at blive indviet engang i løbet foråret 2021.

13 minutter er grænsen

Det skete i særdeleshed for at sikre et forsvarligt beredskab i tilfælde af alvorlige ulykker eller akut sygdom på Thyholm.

Her var responstiderne de dårligste i hele landet, hvis man ser bort fra nogle af øerne, hvor ambulancerne skal fragtes over med færge - og sådan er det stadigvæk.

Ifølge de seneste opgørelser, som blev præsenteret for hospitalsudvalget i Region Midjylland 11. marts, er det kun 4,2 procent af ambulancerne, der når frem inden for 10 minutter i tilfælde af for eksempel et hjertestop, og kun lidt over halvdelen er fremme inden for 15 minutter.

- I Struer er det 84,7 procent af ambulancerne, der er fremme, inden der er gået ti minutter, fortalte Lars Møller Pedersen, da han måtte konstatere, at hospitalsudvalget var godt på vej til at lade thyholmerne i stikken og reducere beredskabet på basen i Struer i det nye udbud.

- Det ville øge utrygheden, og thyholmerne har som alle andre i landet krav på et stærkt og velfungerende akutberedskab. Går der 13 minutter, er der kun en minimal chance for at overleve i tilfælde af et hjertestop. Så vi skal selvfølgelig beholde ambulance nummer to i Struer, mente han.

Responstiderne på Thyholm er blandt de dårligste i hele landet, og Lars Møller Pedersen (S), mente derfor, at det var forrykt at rykke ambulance nummer to fra basen i Struer til Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker

Opbakning blå blok

Steen Bagger Thomsen fra Dansk Folkeparti meldte sig som den første med et klart løfte om at gå ind i kampen for at bevare ambulance nummer to i Struer.

- Jeg var selv på besøg hos Falck i Struer sammen med Kristian Thulesen Dahl for at høre lidt mere om, hvad der var på spil, da vi i Dansk Folkeparti var med til at sikre Struer en ambulance nummer to i 2011, fortæller han, og på et møde for alle medlemmer af blå blok i regionsrådet fik han mandag aften også opbakning til at fremsætte et ændringsforslag i forretningsudvalget, når der i dag skal tages stilling til udbuddet af akutberedskabet i Region Midtjylland, så passagen om at flytte ambulance nummer to fra Struer til Holstebro blev slettet i det endelige forslag.

- Vi var helt enige om at bevare akutberedskabet, som vi har det i dag på basen i Struer, fortæller Steen Jakobsen (V) fra Asp.

Efter et kursskifte i rød blok bliver det så ikke nødvendigt.

Flertallet i udvalget møder selv op med et tilsvarende forslag, og Struer bliver dermed sikret et beredskab som i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjberg afhørt i godt seks timer: Jeg godkendte at ikke alle asylpar kunne adskilles

Annonce