Annonce
Struer

Struer er nomineret som årets ungdomskommune

Struer er nomineret som årets ungdomskommune 2020. Arkivfoto: Morten Stricker
I alt otte kommuner er med i opløbet om at blive den bedste for unge at bo i, og Struer skal dyste med blandt andet både Aarhus og Odense om prisen.

Struer: Årets Ungdomskommune 2020 kan blive Struer Kommune. Det oplyser Dansk Ungdoms Fællesråd i en pressemeddelelse.

Ret beset betyder det ifølge organisationen, at Struer Kommune er med i opløbet om at blive kåret til årets bedste kommune for unge. Det er i alt otte kommuner, som altså kan ende med at rende med prisen, som hvert år uddeles af Dansk Ungdoms Fællesråd.

I indstillingen af Struer Kommune er der lagt vægt på, at den fra 2020 har afsat 100.000 kroner årligt til udvikling af et nyt ungemiljø.

Det er ifølge pressemeddelelsen endnu ikke besluttet, hvordan miljøet konkret skal udformes, fordi kommunen har indledt et samarbejde med Aalborg Universitet, hvor studerende sammen med lokale unge fra blandt andet Struer HTX har udarbejdet en række forslag til, hvordan det fremtidige ungemiljø kan se ud.

Struer Kommune arbejder derudover med demokratidannelse gennem Ungeambassadørerne, som har hjemme på ungdomsskolen. Det er en gruppe på 11-19 unge, som ønsker at gøre en forskel for unge lokalt.

Annonce

Vi håber, at prisen kan være med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe rammerne for det gode ungdomsliv.

Chris Preuss, formand, Dansk Ungdoms Fællesråd

De andre nominerede

Ungeambassadørerne holder arrangementer for unge, er synlige til kommunens arrangementer, og der bliver lyttet til dem i byrådet, lyder det i meddelelsen.

Dansk Ungdoms Fællesråd har i mere end ti år uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

- Med Ungdomskommune-prisen ønsker vi at sætte fokus på de kommuner, som lægger en særlig indsats for at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungeliv i deres kommune. Ungdommen er fremtiden, og derfor er det altafgørende, at de får mulighed for at påvirke, hvordan deres kommune skal udvikle sig, siger Chris Preuss.

Han er formand for Dansk Ungdoms Fællesråd og fortsætter:

- Vi håber, at prisen kan være med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe rammerne for det gode ungdomsliv.

Ud over Struer er Aarhus, Skive, Frederikshavn, Hjørring, Horsens, Odense og Vordingborg nomineret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce