Annonce
Sport

Struer klæder sig på til endnu en cykelfest

Struer bliver endnu engang vært for starten på PostNord Danmark Rundt, når feltet bliver sendt ud på første etape af løbet 10. august. Arkivfoto: Johan Gadegaard
PostNord Danmark Rundt vil 10. august sende feltet ud på første etape med start fra Tegltorvet i Struer

Struer:  Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt, måtte aflyse starten i Struer i 2020.

Corona-truslen gjorde det umuligt at gennemføre.

Nu er der så sat ny dato for jubilæumsudgaven af det store cykelløb, som vil blive afviklet for 30. gang med start i Struer 10 august i år.

Løbsledelsen fastholder den oprindelig plan om at lægge ud med en folkefest for Danmarks største cykelløb på Tegltorvet i Struer, hvor feltet vil blive præsenteret for publikum fra klokken 11, inden rytterne og hele karavanen ruller ud på første etape med endemål i Esbjerg.

Men starten går i Struer, som også var vært for starten på PostNord Danmark Rundt i 2015.

- En rigtig god nyhed for Struer Kommune, siger borgmester Niels Viggo Lynghøj og forklarer, hvorfor han selv og byrådet har besluttet at invitere Danmarks største cykelløb til kommunen igen:

- Cykelsporten nyder stor folkelig interesse. Når cykelsporten kommer forbi, er den tæt på og tilgængelig for alle og viser vores kommune frem på flotteste vis. Derfor var vi ikke i tvivl om, at det var en god idé at arbejde for igen at få starten på PostNord Danmark Rundt og give en oplevelse til borgere og besøgende og alle dem, der kigger med på tv fra hele verden, siger Niels Viggo Lynghøj med henvisning til, at løbet bliver transmitteret i mange timer dagligt på DR og Eurosport.


Når cykelsporten kommer forbi, er den tæt på og tilgængelig for alle og viser vores kommune frem på flotteste vis.

Niels Viggo Lynghøj, borgmester


- Så vi var selvfølgelig ærgerlige over aflysningen i 2020, men er så utroligt glade for at få tilbudt værtskabet her igen i 2021, siger han.

Annonce

Større og større

PostNord Danmark Rundt fejrer i 2021 jubilæum, idet løbet afvikles for 30. gang, og det bliver ifølge arrangørerne bedre for hvert år.

Løbet bliver i år kørt fra 10.-14. august, og starter godt tre uger efter Tour de France og to uger efter landevejsløbet ved OL.

Derfor håber både Struer Kommune og løbets arrangør, Danmarks Cykle Union, at de stærkeste ryttere og mandskaber vil køre løbet som en del af forberedelserne til efterårets store løb.

Arrangementet før løbsstart i Struer er ikke fastlagt, men vil minde om starten i 2015 med rytterpræsentation, underholdning og stemning på Tegltorvet og gode muligheder for at se stjernerne tæt på.

Derefter bliver karavanen af reklamebiler, ryttere og følgebiler sendt ud på en sløjfe ad Smedegade, Torvegade og tilbage ad Østergade, før de forlader byen gennem brobuerne, ad Fjordvejen, Havne Allé og Voldgade til Vester Ringgade, hvor etapens reelle start går. Derefter fortsætter feltet ad rute 509 forbi Asp, gennem Linde, ud af kommunen og videre mod syd og målbyen Esbjerg efter 175 km.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce