Annonce
Kultur

Struer Kommune bringer kulturen ud til dig

Helt så tæt på din nabo kommer du ikke til at være, for corona-restriktionerne gælder stadig. Men du kan alligevel, på sin vis, nyde en koncert sammen med din nabo, hvis du bor på Struer Kommunes koncert-rute i maj og juni. Arkivfoto: Morten Melhede
I et forsøg på at skabe sammenhold, når vi skal holde os allerlængst væk fra hinanden, har Struer Kommune i samarbejde med en række aktører arrangeret tre udendørs koncerter, som folk kan opleve fra deres eget hjem.
Annonce

Struer: Selvom vi for tiden på grund af covid-19 skal holde os lidt mere for os selv for at undgå smittespredning, så betyder det ikke, at vi skal snydes for kulturelle oplevelser. Ikke hvis det står til Struer Kommune, der i maj og juni har arrangeret en række koncerter og arrangementer ved boligforeninger og pladser i og omkring Struer. Og du behøver ikke engang gå uden for en dør for at opleve det, så der er ingen fare for at blive smittet.

- Når folk ikke kan komme til kulturen, må kulturen jo komme til folk, forklarer Claus Søndergaard Petersen, projektmedarbejder Struer Kommune, om årsagen til de i alt tre koncerter og arrangementer, hvoraf det første løber af stablen nu på lørdag den 23. maj ved boligblokkene i Ådalen. Her kommer Kalles World Tour med loopstation, trommesæt, balloner, pivedyr, ridderhjelm og meget andet og leverer musikalsk underholdning til store og små. I den anden ende af Ådalen kan man opleve Vibekke Zol og Struer Sportsdanserforening, som byder op til dans, og når begge forestillinger er færdige, bytter aktørerne plads, så alle blokke kommer til at opleve de samme shows.

- Vi vil gerne give folk nogle gode oplevelser, nu vi i højere grad skal være mere indendørs og ikke være så sociale, som vi måske plejer. Og hvem har ikke drømt om at få den fede oplevelse med en koncert - men uden at skulle stå op i flere timer eller ikke kunne se? siger Claus Søndergaard Petersen.

Det er altså meningen, at folk skal blive i deres boliger for at overholde forsamlingsforbuddet.

- Det er et forsøg på at skabe noget lignende den fællesskabsfølelse, man oplever, når man ser en koncert sammen. Det kan man selvfølgelig ikke på samme måde fra sin altan eller sit vindue, men vi må gøre noget for at holde følelsen i gang, siger Claus Søndergaard Petersen.

Det er et forsøg på at skabe noget lignende den fællesskabsfølelse, man oplever, når man ser en koncert sammen.

Claus Søndergaard Petersen, projektmedarbejder, Struer Kommune

Annonce

Opera og workshop

Den 30. maj løber det andet arrangement af stablen. Denne gang i Ringgården og Anlægget, hvor Sonja Hald vil spille. Selve scenen kommer til at være på en ladvogn, som efter den første koncert transporteres til det næste spillested, så de to koncerter vil foregå med cirka en times mellemrum.

Det sidste arrangement er 6. juni på Hvidbjerg Station, hvor opera og dans er på programmet. Operaen i Midten har sammensat et program specielt til lejligheden. Det sker sammen med Struer Sportsdanserforening, der byder op til danseworkshop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce