Annonce
Struer

Struer Kommune holder plejehjem og hjemmehjælp fri for smitte

Den officielle indvielse af Bangs Have blev gennemført, uden at der blev udvekslet håndtryk, 6. marts, og siden 11. marts har der været lukket for adgang for alle andre end det faste personale. Arkivfoto: Frede Stengaard
Én af de cirka 450 medarbejdere inden for den kommunale pleje- og sundhedssektor i Struer Kommune har været testet positiv for covid-19, men smitten har ikke spredt sig til hverken klienter eller kolleger

Struer: Centerchefen for Sundhed og Omsorg i Struer Kommune, Tina Holmgaard kunne mandag morgen gøre status og konstatere, at en enkelt af medarbejderne inden for den kommunale plejesektor i Struer Kommune har været testet positiv for covid-19.

- Hun blev smittet af sin mand, og har været i karantæne, fortæller Tina Holmgaard, og smitten har ikke bredt sig til hverken det øvrige personale i Struer Kommune eller til klienter i den kommunale sundhedssektor og beboerne på de kommunale plejehjem.

Efter, at Struer Kommune forrige mandag fik mulighed for at få testet enhver blandt personalet, som havde bare lette symptomer, som kunne være et tegn på coronasmitte, er cirka ti medarbejdere blevet testet.

- Alle var negative, og sådan håber vi jo bare, det vil fortsætte, siger Tina Holmgaard, efter at det kom frem, at det kun er cirka en tredjedel af de danske kommununer, som har formået at holde alle blandt både personalet og beboerne på de kommunale plejecentre fri for smitte.

Annonce

Alle var negative, og sådan håber vi jo bare, det vil fortsætte.

Tina Holmgaard, centerchef, Sundhed og Omsorg, Struer Kommune

Ti er testet

- Vi følger retningslinierne og håber det bedste, konstaterer hun og fortæller, at Struer Kommune også har taget andre forholdsregler for at forhindre, at coronasmitten breder sig til de kommunale plejecentre og til borgerne med behov for hjemmehjælp eller anden kommunal pleje og støtte.

- Vi lukkede blandt andet for adgang til plejehjemmene for alle andre end personalet som nogle af de første, forklarer hun.

Det skete allerede 11. marts om eftermiddagen, og siden da er det kun det faste personale, der har haft adgang.

- Vi stoppede med det samme for brug af vikarer, og aktivitetsmedarbejderne, som normalt kommer rundt til flere af de kommunale plejecentre, kommer heller ikke rundt som de plejer. De kommer stadigvæk ud til de plejehjem, hvor de var, da vi lukkede ned for adgang 11. marts, men der kommer ikke nye medarbejdere ind. Sådan er det i hele den kommunale ældrepleje, fortæller Tina Holmgaard.

Ud over de cirka ti medarbejdere, som er testet negative for coronasmitte, er en enkelt plejehjemsbeboer også blevet testet og fundet fri for smitte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce