Annonce
Struer

Efter flere henvendelser om chikane og provokationer: Indsats mod unge knallertbøller intensiveres

Det er ikke første gang, der bliver gjort noget for at komme knallertproblemer til livs i Struer Kommune. Billedet her er fra en razzia på Limfjordsskolen i maj. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er allerede blevet gjort meget for at komme knallertproblemer til livs i Struer, men det har vist sig ikke at være nok, og der sættes derfor nu endnu mere massivt ind.
Annonce

Struer: Børne- og uddannelsesudvalget blev onsdag orienteret om, at der for at sikre tryghed for børn, unge og familier i Struer iværksættes en straksindsats, som skal modvirke de udfordringer, der i øjeblikket opleves på gadeplan.

Det fremgår af dagsordenen til de lokale politikere, hvori man også kan læse, at en gruppe unge skaber utryghed i bylivet som følge af blandt andet knallertkørsel.

- SSP og politi får tilbagevendende henvendelser om chikane og bevidst provokation, står der ordret.

Der har været etableret en midlertidig vagtordning i og omkring skaterparken Hullet i Struer. Det var i sommer, og effekten var god, men nu opleves der altså igen udfordringer, som det bliver kaldt i orienteringen til politikerne.

Disse har både borgere, SSP-medarbejdere, ungdomsskolen og skoler i kommunen generelt registreret på trods af, at der er sendt information ud til forældre og børn, har været tæt kontakt til politiet samt en løbende dialog med de unge og en identificering af "målgruppen".

SSP og politi får tilbagevendende henvendelser om chikane og bevidst provokation.

Orientering til politikere, børne- og uddannelsesudvalget

Annonce

Det gør de nu

Indsatserne bliver nu suppleret af, at forældre til unge, der ønsker knallertkørekort, indkaldes til første undervisningsgang - undervisningen afvikles af en kørelærer og politiet - samt af specifikke indsatser tættere på de unges hverdag i skolerne.

I forhold til ungdomsskolen i Struer bliver der ekstra åbningstid i klubben på hverdagsaftener og i ferier samt tre ugentlige eftermiddage med åbent knallertværksted.

I weekender vil der være forskellige, specifikke aktiviteter for målgruppen, og der vil være en udgående medarbejder i Struer by, som vil opsøge de unge, hvor de opholder sig.

Dette vil ske i den ekstra åbningstid, og så vil der blive afholdt et møde med de tre overbygningsskoler og skolebestyrelserne for at aktivere forældre i Struer omkring indsatsen.

I slutningen af orienteringen bemærkes det, at der også opleves ulovlig knallertkørsel på Thyholm, hvorfor indsatsen også skærpes der.

Finansieringen til initiativerne findes inden for Center for Skole og Dagtilbuds eksisterende ramme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Annonce