Struer

Struer Kommune skyder penge i rute 23

Struer Kommune kæmper for busrute 23. Arkivfoto

Teknik- og miljøudvalget har afsat penge til opretholdelsen af busrute 23 mellem Holstebro og Struer, som brugerne kender den i dag.

Struer: Fra april næste år bliver det ikke længere Region Midtjylland, der finansierer busrute 23, der kører mellem Struer og Holstebro, særligt i Vejrum, hvor der ingen anden offentlige transportmuligheder er.

Foreløbigt vil regionen dog i en tre-årig periode yde tilskud til en uddannelsesrute på 23-ruten, så dem, der skal ind til uddannelser i enten Struer eller Holstebro fortsat kan det. Der vil være tale om en dobbelttur om morgenen og to dobbeltture om eftermiddagen i hverdagene, men ingen busser på ruten i weekenderne.

- Men det er vigtigt for borgerne i Vejrum og omegn, at de også har en bus i weekenden, siger udvalgsformand Marianne Bredal (V) for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune.

Derfor har Struer Kommune valgt at forsøge at igangsætte et samarbejde med Holstebro Kommune om at fastlægge og finansiere yderligere ture med rute 23 mellem de to kommuner, når finansieringen fra Region Midtjylland ophører. Til det har udvalget afsat 31.000 per år til at opretholde den eksisterende rute i op til tre år. Pengene skal komme fra kommunens pulje tilkollektiv trafik, oplyser Marianne Bredal.

- Vi går i videre dialog med Holstebro Kommune, der har en tilsvarende sag på deres dagsorden i nær fremtid, går jeg ud fra.

Der er mange usikkerhedsmomenter lige nu, da administrationen endnu ikke er bekendt med størrelsen eller omfanget af tilskuddet fra regionen.

- Det hele går meget stærkt lige nu. Nogle oplysninger kom dagen før vores sidste møde, siger Marianne Bredal.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Struer

Flere og flere melder sig syge

Struer For abonnenter

Han glæder sig til at udvikle Struer Energi Park

Struer For abonnenter

Christian efterlyste et job i fyldt kantine: Sådan går det i dag

Struer For abonnenter

Det mener vælgere om valgkampen - indtil nu

112

Mand fundet død ud for Venø

Byens Bedste

Se lørdagens store show: De blev kåret som Byens Bedste

Struer

Struer-borgmester om tilbagegang: Vi er i fuld gang med at kigge på det

Annonce