Annonce
Struer

Struer står fast: Åbner ikke for de ældste elever på mandag

Hvordan gør man lige, når de ældste elever også vender tilbage til skolen. Arkivfoto: Morten Stricker
At retningslinjerne for genåbningen af skolen for de ældste elever nu er kommet, ændrer ikke på Struer Kommunes plan om at vente.
Annonce

Struer: Centerchef for skoler og dagtilbud i Struer Kommune, Jeannette Enevoldsen, fik onsdag eftermiddag de længe ventede retningslinjer for genåbningen af folkeskolen for 6. til 10. klasse i hånden.

Disse ændrer dog ikke på datoerne i den plan, som Struer Kommune onsdag lagde frem.

Her meldte kommunen ud, at elever, som går i 6. klasse i en folkeskole i Struer Kommune, kan komme i skole igen fra mandag den 18. maj på samme betingelser, som lige nu gælder for 0. til 5. klassetrin.

Og at elever i 7. til 10. klasse må vente med at vende tilbage til 25. maj, hvor det så bliver efter de nye retningslinjer, som altså blev udsendt onsdag.

- Det er nogle meget overordnede retningslinjer, så vi træder sammen i dag (med skolelederne, red.) for at finde ud af, hvordan vi på en kontrolleret måde åbner for 7. til 10. klasse, siger Jeannette Enevoldsen.

- Vi fastholder datoen, og det gør vi med afsæt i, at vi gerne vil genåbne for de ældste elever på en god og sikker måde, tilføjer centerchefen.

Udgangspunktet er, at alle børn skal komme ind hver dag - måske med en lille forskydning - men som udgangspunkt taler vi ikke om eftermiddagsundervisning for de ældste.

Jeannette Enevoldsen, centerchef, Struer Kommune

Annonce

Udgangspunktet er...

Det gælder nu - med de udsendte retningslinjer i hånden - om at finde ud af, hvordan undervisningen for de ældste elever skal organiseres.

- Vi hæfter os ved anbefalingen om, at det er den samme voksne, som skal være sammen med de samme børn, så helt normalt bliver det ikke endnu, siger Jeannette Enevoldsen med henvisning til, at lærere i overbygningen kan være vant til at undervise i både 7., 8. og 9. klasse.

Derudover hæfter hun sig ved, at der skal være forskudte pauser, så børnene ikke mødes i for store, nye grupper, og at der altså stadig vil være tale om nødundervisning.

- Udgangspunktet er, at alle børn skal komme ind hver dag - måske med en lille forskydning - men som udgangspunkt taler vi ikke om eftermiddagsundervisning for de ældste, siger Jeannette Enevoldsen.

Hvordan det hele skal organiseres i en Struer-sammenhæng, vil centerchefen dog være meget klogere på senere i dag, og så snart tingene er på plads, vil der blive meldt ud til både elever og forældre.

Herunder også, om skolerne skal have ekstra lokaler i brug.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce