Annonce
Struer

Struer står som vinder i det store spil om nyt udligningssystem

Struer står som grøn og dermed som vindere i udspillet, mens både Lemvig og Holstebro står som tabere.
Struer er grøn på kortet og får tilført flere midler. Lemvig står derimod til at skulle afgive en del af budgettet til kommuner, der er ringere stillet, og Holstebro står også som taber, når politikerne på Christiansborg nu skal til at have regnestykket til at gå op.
Annonce

Struer: Struer Kommune står indtil videre som en af vinderne i regeringens oplæg til en udligningsreform.

Det fremgår af de plancher, som regeringen har lavet i forbindelse med deres udspil.

- Vi kan ikke se de underliggende tabeller. Så vi kan ikke se, hvor meget Struer Kommune står til at få tilført. Men det er godt, at der bliver set på det nuværende udligningssystem. Det er en svær, men en bunden opgave, og skal det gå retfærdigt til, burde Struer Kommune have gavn af den kommende reform af systemet, mener formanden for Venstres byrådsgruppe i Struer Kommune, Mads Jakobsen (V), som selv stod i spidsen for hele den omfattende adminstration af den kommunale økonomi i Struer Kommune i den forrige valgperiode.

I dag er det Niels Viggo Lynghøj fra Socialdemokratiet, der ligger inde med nøglerne til borgmesterkontoret, og umiddelbart efter at de første skitser til en ny fordelingsnøgle blev offentliggjort, kunne han kun være tilfreds med, at Struer Kommune som udgangspunkt fremstår som en af de mørkegrønne kommuner på kortet.

- Men der er stadigvæk mange uafklarede spørgsmål, konstaterer han:

- Er det 5000 til 10.000 kroner ekstra, vi får tilført, og hvad med finansieringstilskuddet på 19 millioner kroner? Forsvinder det, eller bliver det bevaret? Vi ved det ikke. Vi må afvente, at vi får nogle tal i morgen, så vi kan få foretaget nogle beregninger her i økonomiafdelingen i Struer Kommune, forklarer han.

- Så vi har stadigvæk ikke noget konkret at forholde os til. Men på bundlinien skulle vi efter de første udmeldinger stå i grønt i Struer Kommune, og det er godt, siger Niels Viggo Lynghøj (S) i en umiddelbar kommentar til de første udmeldinger fra regeringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce