Annonce
Struer

Struer Statsgymnasium står tomt - kostskoleelever anbefales dog at blive

Billedet her er fra et tidligere besøg på Struer Statsgymnasiums kostskoleafdeling. Arkivfoto: Morten Stricker
Der er ikke mødt en eneste elev her til morgen, lyder det fra rektor Mads Brinkmann Pedersen. Undervisningen fortsætter dog i den virtuelle verden
Annonce

Struer: Rektor på Struer Statsgymnasium, Mads Brinkmann Pedersen, kan torsdag morgen fortælle, at eleverne har været gode til at læse de beskeder, som gik ud i aftes.

- Der er ikke mødt nogen, forklarer han.

Struer Statsgymnasium er kort sagt lukket ned, og i kostskoleafdelingen skal de danske elever også hjem. Spørgsmålet er dog lidt mere kringlet, når det kommer til kostskoleelever, der kommer fra andre lande.

- Vi anbefaler nu, at de bliver på kostskolen, forklarer Mads Brinkmann Pedersen:

- Vi vil gerne være sikre på, at de kan nå helt hjem, tilføjer rektor, som bekræfter, at der er kostskoleelever fra lande, som man lige nu frarådes at rejse til.

Lige nu er man på Struer Statsgymnasium i fuld gang med at få et overblik over, hvor mange af kostskoleeleverne som vælger at blive, men:

- Jeg er overbevist om, at vi kommer til at køre videre med den her del af kostskolen i forhold til mad, tilsyn og aktiviteter, så de holder sig på kostskolen, siger den lokale rektor, der kan tilføje, at undervisningen af eleverne helt generelt kører videre som netbaseret undervisning.

Der er ikke mødt nogen.

Mads Brinkmann Pedersen, rektor, Struer Statsgymnasium

Annonce

Næste fase

Statsminister Mette Frederiksen (S) bekendtgjorde på et pressemøde onsdag aften, at elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner sendes hjem fra fredag og to uger frem.

Det sker som følge af, at beredskabet for at undgå stor spredelse af corona-virus i Danmark nu er gået ind i næste fase.

Ifølge den nye plan lukker blandt andet også alle daginstitutioner og skoler med udgangen af fredag.

Struer Statsgymnasium består, udover STX, af blandt andet HHX, HTX og IB, hvorfor skolen har tilknyttet en kostskoleafdeling med internationale elever.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: : køb abonnement på dagbladet-holstebro-struer.dk eller køb abonnement på folkebladetlemvig.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce