Annonce
Struer

Struer vil investere stort i både uddannelse og nye boliger til unge med handicap

Et af kernepunkterne i den nye plan for at skabe bedre betingelser for både unge og voksne med et udviklingshandicap i Struer Kommune bliver byggeriet af 24 nye boliger ved Phønixgården i Bremdal. Foto: Frede Stengaard
Nu er det både unge og voksne med behov for støtte, der skal have bedre mulighed for at udfolde sig og blive boende i Struer Kommune.

Struer: I løbet af de seneste par byrådsperioder er der brugt mange penge på både skoler og plejehjem.  Nu er det både unge og voksne med handicap, der skal have bedre muligheder i Struer Kommune.

Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget lægger derfor  op til en større investering i både uddannelse og fritidsaktiviteter for unge med et særligt behov for støtte.

På uddannelsesfronten er der tale om en markant udvidelse af STU-ordningen.

Annonce

I øjeblikket er der kun kapacitet til at hjælpe seks-syv unge videre med en STU-uddannelse med base i det tidligere sundhedscenter på Ølbyvej.

Nu lægges der op til en udvidelse til cirka fem millioner kroner ved Via Nova på Trudsøvej, hvor der efter planen vil blive oprettet et sted mellem 24 og 26 uddannelsespladser for unge med særlige behov.

Med en direkte adgang til værkstederne på Via Nova vil der blandt andet være mulighed for at efterkomme et stort ønske om at de unge med særlige behov kan komme i gang med en håndværkeruddannelse.

- Behovet er der. I dag må de unge bare søge andre steder hen for at få deres ønsker opfyldt, og når de først er flyttet fra Struer, vender de som regel ikke tilbage. Det vil vi gerne gøre noget ved og give dem et tilbud, så de bliver boende i Struer Kommune, siger formanden for social-, sundhed- og arbejdsmarkedsudvalget, Anne Kirstine Bøge Petersen (SF).

Nye boliger

Men dette er ikke det eneste, der skal ske.

Den helt store investering bliver et byggeri af 24 nye boliger ved Phønixgården i Bremdal.


Behovet er der. I dag må de unge bare søge andre steder hen for at få deres ønsker opfyldt, og når de først er flyttet fra Struer, vender de som regel ikke tilbage. Det vil vi gerne gøre noget ved og give dem et tilbud, så de bliver boende i Struer Kommune,

Anne Kirstine Bøge Petersen (SF), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune


- Vi har grunden. Da Phønixgården blev opført var det planen, at der skulle være plads til en udvidelse, forklarer Anne Kirstine Bøge Petersen.

Grunden ligger klar - nu skal byrådet bare beslutte, om der skal bruges de godt 36 millioner kroner af kommunens anlægsbudget på et byggeri af 24 nye boliger har ved Phønixgården i Bremdal. Foto: Frede Stengaard

Men byggeriet vil koste cirka 38,6 millioner kroner.

- Så det er alt sammen en plan, vi skal have godkendt i byrådet, når der skal lægges budgetter for både 2022 og årene frem, fortæller udvalgsformanden med en forventning om, at der vil være opbakning til at komme i gang.

Når de nye boliger ved Phønixgården står klar til indflytning, er det meningen, at bo-tilbuddet Ved Fjorden i Bjergade, skal bygges om og omdannes til et kulturhus, hvor både unge og voksne med et udviklingshandicap kan mødes og få etableret et fællesskab omkring forskellige aktiviteter.

De 12 voksne med udviklingshandicap, som i dag har en et-rums bolig i Bjergade, vil i stedet blive tilbudt en ny og bedre bolig i det nye byggeri ved Phønixgården.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce