x
Annonce
Læserbrev

Sundhed. Der skal uddannes flere familielæger nu

Debat: Manglen på læger i vores landsdel er alarmerende. Bare i år har 22.500 danskere i Region Midtjylland mistet deres familielæge. 22.500! Den udvikling kan vi ikke bare sidde overhørig på Christiansborg. Vi er nødt til at handle nu.

Fra konservativ side foreslår vi derfor at uddanne 780 flere praktiserende læger frem mod 2027. Det vil ifølge de praktiserende lægers egen organisation, PLO, give alle danskere deres egen familielæge. Lad mig være ærlig: Vores forslag løser ikke problemet med lægemanglen i morgen. Men jo før vi går i gang med at uddanne flere læger, des hurtigere løser vi problemet.

Pengene til de nye læger kommer fra det økonomiske råderum, som gode, borgerlige reformer har skabt. Derfor har vi råd til at investere i den kernevelfærd, som familielægen er. Familielægen er det første ansigt, vi møder, når vi er bekymrede for vores helbred. Familielægen kan skabe den tillid og tryghed, der skal til for at komme godt igennem et sygdomsforløb. Familielægen er en absolut hjørnesten i vores sundhedsvæsen.

I Det Konservative Folkeparti har vi både et forslag og finansieringen klar, så jeg håber, at regeringen snart vil indse alvoren og finde en holdbar løsning sammen med os. Regeringen har sagt, at den vil lave en sundhedsreform senest i 2023. Men det er der bare ikke tid til at vente på. Uret tikker - tusindvis af danskere mister deres læge.

Orla Østerby. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kultur. En sølle beslutning i byrådet

Debat: Jeg kan huske fra min drengetid, at vi i en sen nattetime lå på gulvet og så afslutningen på det årlige seksdages løb, hvor det danske par nummer 7 helst skulle vinde, hvad de heldigvis også gjorde tit. Et hold af mine forældres venner havde fjernsyn, så stuen var fuld af forventningsfulde børn og højt råbende voksne. Kom så Kay Verner og Evan Klamer. I dag hedder det parløb på vel kun en times tid, og nu er det Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen, der vinder guld til Danmark. Men parløb findes også inden for politik. Fra 1964 til 1982 dannede Kaj K. og kommunaldirektør Jens Johansen parløb og var i spidsen for Holstebro Kommune. "Kulturborgmesteren" blev Kaj K. kaldt. Han stod i spidsen for bygningen af Holstebro Hallen, købet af "Kvinde på kærre" og ikke mindst fik han knyttet Odin Teatret til Holstebro. Det var et teater, han forsvarede overfor den tvivlende befolkning, der fandt tilskuddet til teatret bedre kunne bruges de traditionelle velfærdsydelser. Men som han sagde: "Så længe jeg er borgmester i Holstebro, så længe er Odin Teatret her også"! At det udviklede sig til at være en væsentlig del af Holstebros kultur-dna, glædede den gamle nestor. Et verdensteater, der altid kom fra Holstebro, og i sine festuger uovertruffen har vist, hvordan man inddrager borgerne, institutionerne, virksomhederne og verden i de syv til ni dages unikke og farvestrålende festligheder, som en festuge varer og er. Et involverende teater. Nu hedder kommunens makkerpar H C Østerby og kommunaldirektør Lars Møller. I aftes (mandag 30. marts, red) lykkedes det at få et flertal i byrådet til at fjerne 500.000 kroner årligt i tilskud til Odin Teatret de næste fire år. Et teater, der i den grad har sat Holstebro verdenskortet. Jeg vil bruge et venligt ord. Det er en sølle beslutning. Samtidig kan man se, at treenigheden Musikteatret, Black Box Teater og Newco fortsat bliver besmykket med mere end et dobbelt så stort et tilskud end Odin Teatret på knap 16.000.000 netto skattekroner årligt. Endda med en sandsynlig risiko for at mere end 2.000.000 kroner årligt forsvinder til musikdramatiske produktioner uden for kommunen. Det er overhovedet ikke involverende på nogen måde. Det er også sølle! Kulturen til forskel er et godt slogan, man har fundet på. Men efter aftenens debat i Byrådet er det på vej til at blive kulturen uden forskel!

Struer

En drømmebolig - langt ude i skoven

Danmark

Virusekspert: Derfor er omstridt hestestævne den mest sandsynlige årsag til storsmitte i Herning

Annonce