Annonce
Læserbrev

Sundhed. Hvad er et særligt behov egentlig?

Debat: Mit læserbrev "Tanker fra en sygeplejerske i den virkelige verden" har affødt særdeles mange reaktioner, og givet mig mange positive tilbagemeldinger. Tak for det.

I Dagbladet i dag, kan jeg med stor glæde og respekt læse, at flere regionsrådsmedlemmer skriver sort på hvidt, at det politisk ikke er målet, hensigten eller sågar muligt at tvinge nogen på fuld tid, at den enkelte stadig har et frit valg. Min fulde respekt for såvel jeres udmelding som jeres arbejde med at forbedre et trængt sundhedsvæsen.

Det skrevne ord er komplekst, og den egentlige betydning af det skrevne ord forstås og tolkes af den. der læser det.

Region Midt skriver på deres hjemmeside den 18. februar: ".....selvom alle stillinger slås op som fuldtidsstillinger, kan den lokale ledelse i den konkrete ansættelsessituation, ud fra en samlet vurdering, tage hensyn til ansøgers eventuelt særlige behov for ansættelse på deltid".

Jeg har skrevet mit læserbrev ud fra MIN forståelse af ovenstående. Måske misforstår jeg, når jeg forstår, at der skal en ganske særlig grund til at ønske deltid og at den endelige beslutning/tilladelse gives af arbejdsgiver? Jeg får lyst til at spørge: Hvad ER et særligt behov? Hvem bestemmer hvilke årsager, der kan godkendes som særlige behov?

Skal den enkelte sygeplejerske/sosu være bekymret for, at hans/hendes personlige behov for en deltidsansættelse i en ansættelsessamtale vejer mindre end et trængt sundhedsvæsens mangel på personale?

Skulle jeg ud fra min personlige forståelse af Region Midt’s formulering have vildledt nogen, kan jeg kun beklage.

Arkivfoto: Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Lemvig

Råd til virksomheder over Skype

Læserbrev

Corona. Kirkerne bør kunne holde åbent i påsken

Debat: Corona-krisen er ovre danskerne, og det samme er påsketiden snart. Det er en vigtig højtid for mange af os - ja, påskedag er jo faktisk en af de helligste dage i kirkeåret. Som det ser ud nu, har regeringen dog valgt at lukke kirkerne på grund af corona. Jeg mener dog, at vi bør give kirkerne lov til at holde åbent i påsken - på forsvarlig vis. For hvis butikker som Bilka og Føtex kan få dispensation til at holde åbent i påsken, kan vi også åbne kirkedørene. Jeg har fuld tiltro til, at kirkegængerne godt kan finde ud af at holde afstand og vise hensyn. Jeg er også helt overbevist om, at kirkerne rundt om i lokalsamfundene gerne vil holde gudstjenester og godt kan afvikle dem med respekt for de forholdsregler, der skal tages. Derfor har jeg sagt til kirkeministeren, at kirkerne bør kunne holde åbent, så længe reglerne bliver fulgt som i den øvrige del af samfundet. Det ønske bør ministeren rejse i regeringen og løfte sammen med kirkerne. For tanken om, at kirkerne vil være lukkede i påsken, gør mig rigtig trist. At kunne fejre kristelige højtider er vigtigt for vores kultur, selvforståelse og sammenhængskraft. Nogle danskere vil også have behov for at kunne bede en bøn og finde trøst i kirken disse dage. Det synes jeg, at man skal have lov til. Vi står i en svær tid, hvor mange af os konfronteres med en pandemi, som COVID-19 er. Netop nu er det vigtigt, at vi giver plads til troen. Jeg mener derfor, at vi i fællesskab skal se på, hvordan vi kan give folkekirkerne mulighed for at skabe plads. Plads til de mennesker, der har brug for at støtte sig til deres religion i en svær tid.

Danmark

Live: Coronarelaterede dødsfald i Italien stiger med over 700 på et døgn

Annonce