Annonce
Læserbrev

Sundhed. Regeringen vil styrke sundhedsvæsnet med 1000 ekstra sygeplejersker

Debat: Socialdemokratiet gik til valg på at sætte velfærden først. Og i løbet af vores første fire måneder har vi leveret på det løfte. Ikke mindst på sundhedsområdet, som vi giver et markant løft allerede fra næste år. Det er hårdt tiltrængt, for vi står med et sundhedsvæsen, som er presset på flere fronter.

Først indgik vi en aftale med regionerne, som sikrede ”det største løft af sundhedsområdet siden finanskrisen”, som Venstres regionsrådsformand i Syddanmark, Stephanie Lose, formulerede det. Derefter fremlagde vi vores finanslovforslag med penge til, at vi kan ansætte 500 ekstra sygeplejersker allerede i 2020 og i alt 1000 ekstra sygeplejersker fra 2021 og fremefter. Sådan som vi lovede i valgkampen.

Med aftalerne sikrer vi flere ressourcer i takt med, at der bliver flere ældre, som skal have behandling i vores sundhedsvæsen. Og vi sikrer, at vores sundhedsvæsen kan udbygges med ny teknologi og nye behandlingsformer, som hele tiden dukker op. Det er jo fantastisk, at vi både lever længere og kan behandle flere sygdomme.

Men det kræver også flere penge. Ellers vil de øvrige patienter i sundhedsvæsnet opleve, at kvaliteten af deres behandling forringes. Og her så vi desværre, at den tidligere regering var optaget af at sænke skatten for privatfly og virksomhedsarvinger, og ikke sikrede tilstrækkeligt med ressourcer til vores sundhedsvæsen.

Jeg vil bestemt ikke påstå, at alle problemer i vores sundhedsvæsen forsvinder til næste år. For vi har oplevet rigtig mange år, hvor der er blevet skåret ned. Og der er derfor mange steder, hvor personalet løber for stærkt, og hvor patienter og pårørende ikke føler, at der er tid nok. Men vi tager et første skridt i retning af atter at styrke vores fælles velfærd.

Annonce
Rasmus Horn Langhoff. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får et nyt spisested

Læserbrev

Politik. Få nu ansat Sputnik!

Debat: Jeg har sagt det før, og gør det gerne igen. Der er og bliver ingen rød tråd, idet byrådet fortager sig. Nu skal vi til at betale mere i kommuneskat, selvom det burde være omvendt. Pengene fosser ud af kommunen som aldrig før. Jeg har sagt det før: Få ansat mig i en helvedes fart. Så er der en del mennesker, der har spurgt mig, jamen hvad vil du gøre, Sputnik? Og se, det er virkelig et godt spørgsmål. Som det første vil jeg jævne bygningerne på slagterigrunden, få opført det svømmestadion. Både med et 50 meter bassin samt badeland, der siger Spar 2, både med stripperstang og små bure, hvor kvinder kan danse topløs. Så vil jeg flytte de aktiviteter, som der er på slagterigrunden, ned i den gamle biograf. Går det for stærkt kære byrådsmedlemmer? Alt støtte til TTH og musikteatret skal skæres med 75 procent, så de bliver ligestillet med Poul Hornshøj og andre ildsjæle vi har! Og det mest rystende er de 60.000 timers sygefravær, som de ansatte har. Det skriger jo til himlen, hvor dårligt lederne behandler deres medarbejdere. Prøv nu og droppe de akademikere, man kan ikke styre butikken "Holstebro" ved computer skærme. Altså 60.000 sygetimer svarer altså til 25 fuldtidsansatte, som kunne bruges på for eksempel plejehjem. Eller når kommunen rykker ud til private hjem, så i stedet for to minutter, kunne de blive 10 minutter under hvert enkelt besøg. Alle ville være glade og tilfredse. Nu har jeg kun nævnt nogle få ting, men Dagbladet har ikke plads nok, hvis jeg skulle nævne, alle de ting jeg har. Og hvad er Holstebro i grunden kendt for i dag? Det sejler i Holstebro Kommune, I kan simpelthen ikke være jer selv bekendt. Må Sputnik bevare Holstebro Kommune.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce