Annonce
Læserbrev

Sundhed. Verdens diabetes dag - forebyggelse er afgørende

Annonce

Debat: Den 14. november er det Verdens diabetes dag. En dag, hvor vi sammen sætter fokus på diabetes – både forebyggelse og behandling. Diabetes dagen er en god anledning til at stoppe op og tænke over, hvordan vi lever, og hvilke vaner, vi giver videre til vores børn.

Type 2-diabetes er den mest udbredte diabetestype i Danmark og udgør cirka 80 procent af det samlede antal diabetikere og flere og flere, rammes. Skal vi bremse udviklingen af type 2-diabetes, så er et godt sted at starte, at give gode, sunde vaner videre til vores børn. Arvelighed er en faktor, men man kan komme langt med sund kost og motion, når det handler om at forebygge og bremse udviklingen af sygdommen.

Bevægelse og viden om sund kost må og skal være en del af vores børns skolegang, men vi forældre har også et stort ansvar. Vi voksne er rollemodeller, og giver vi de gode vaner om for eksempel sund mad videre, så er vi godt på vej til at forebygge en rigtig træls sygdom.

Børn skal have morgenmad, frokost og aftensmad, så batterierne er ladet op hele dagen, og de har energi til at gå i skole, og dyrke deres fritidsinteresser. Jeg er selv mor til tre, og jeg ved, at det kan være svært at nå det hele. Men jeg håber, at hvis vi nu alle bruger dagen i dag på at overveje, om vi kan gøre noget anderledes eller bedre for vores børn – så er vi sammen et lille, men vigtigt, skridt videre for at sikre vores børn den bedste og sundeste fremtid, uden diabetes.

Jane Heitmann. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce