Annonce
Holstebro

Superliga-talenter binder sig til HB

Kim Kristensen er godt tilfreds med, at han ser ud til at få en stribe dygtige unge prøvespillere til rådighed i den nye sæson. Både prøvespillere og klub har nemligt kunne lide, hvad de har set til træning og i træningskamp. Foto: Morten Stricker
Cheftræner Kim Kristensen står med et luksusproblem, når han skal skære førsteholdstruppen i Holstebro Boldklub ned. Ikke mindst fordi, man har fået tilgang af nye spillere med høj kvalitet - tre af dem var fredag aften med i storsejr over Herning Fremad.
Annonce

Holstebro: Arbejdet med at skære førsteholdstruppen i Holstebro Boldklub ned fra 40 mand til cirka det halve, er godt i gang.

Men det er ikke nemt. I forvejen rådede 2. divisions-oprykkerne over en nærmest historisk stor bredde, og den er kun blevet større over sommeren.

Væk er Stefan Bachmann og Mads Agger, samt de tre breddespillere Bo Balder, Rasmus Goul Nielsen og Jakob Clausen, til gengæld er der kommet ni nye mand ind. Ud over de to forventede profiler Jeppe Mehl og Andreas Raahauge mødte syv prøvespillere nemlig ind til første træning - og har ligesom trænerstaben brugt de seneste par uger på at se hinanden an.

- Jeg tror det ender med, at allesammen har valgt at blive hos os og spille for HB i efteråret, enten på førsteholdet i 2. division eller andetholdet i Jyllandsserien. Og det er kvalitetsspillere, som vi godt kan se, vi kan bruge, ellers havde vi jo ikke taget dem ind, men det giver mig lidt et luksusproblem med så mange at vælge imellem, fortæller cheftræner Kim Kristensen.

Annonce

Udlært i superligaklubber

De syv prøvespillere er Jens Emil Fjendsbo (FC Midtjylland), Oliver Overgaard (Randers FC), Frederik Lund (Randers FC), Patrick Jahn (Sønderjyske), Rasmus Weibel (Thisted), Tim Sabene (Herning Fremad) og Oliver Iserhorst Pedersen (Aarhus Fremad)


Det er glædeligt, at nogle af de unge drenge, der kommer fra klubben og rejste ud, nu vender tilbage og gerne vil spille for HB igen. Det har vi ikke været ret forvænt med tidligere.

Kim Kristensen, HB-træner


De fire første kommer direkte fra superligaklubbernes bedste ungdomshold. Oliver Iserhorst Pedersen er lidt ældre, men har også en fortid på ungdomsholdet i AGF og derfor er der også tale om spillere, der har fået en god fodbolduddannelse i professionelle rammer. Samtidigt er hele fem af de syv prøvespillere lokale drenge.

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Herning Fremad 6-1 (3-0)

Træningskamp på Idrætscenter Vest

Mål: 1-0 Tim Sabene (23.), 2-0 Emil Zetterquist (26.), 3-0 Per Lauge (35.), 4-0 Per Lauge (68.), 5-0 Sebastian Lau (73.), 6-0 Sebastian Lau (78.), 6-1 (86.).

- Det er glædeligt, at nogle af de unge drenge, der kommer fra klubben og rejste ud, nu vender tilbage og gerne vil spille for HB igen. Det har vi ikke været ret forvænt med tidligere, siger Kim Kristensen.

Tre af prøvespillerne var fredag aften med i Holstebro Boldklubs 6-1 sejr over danmarksserieklubben Herning Fremad - den tredje sejr i lige så mange træningskamp. Både Frederik Lund og Jens Emil Fjendsbo viste sig flot frem på backen, mens det var mere svingende for amerikanske Tim Sabene, som ironisk nok scorede til 1-0 på en af kantspillerens få vellykkede aktioner i kampen.

Teknisk set er de nye spillere først bundet til HB når de har spillet en rigtig turneringskamp for klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesper Andersen sælger Danbolig

Annonce