Annonce
Holstebro

Supersygehus forsinkes igen, igen: Hospitalsdirektør er rasende

- Den eksisterende tidsplan er helt død, fortæller hospitalsdirektør Poul Michaelsen. Foto: Hospitalsenhden Vest.
Først til oktober ved ledelsen, hvornår det nye supersygehus kan tages i brug. Men det bliver tidligst i sommeren 2021.
Annonce

Vestjylland: Nøglerne til supersygehuset i Gødstrup skulle egentlig have været afleveret til ledelsen i Hospitalsenheden Vest den 30. juni.

Men det kommer ikke til ske, må hospitalsledelsen nu konstatere.

- Jeg er både ærgerlig og forbløffet over, at vi er kommet hertil. Jeg har svært ved at forstå, at tidsplaner ikke overholdes som forudsat. Den måde at arbejde på er stærkt utilfredsstillende, siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

Efter nøgleoverdragelsen skulle byggeriet have været gennemgået, hvor fejl og mangler skulle rettes - før der kunne flyttes både apparatur, senge og patienter ind på sygehuset i løbet af første kvartal 2021.

- Det kommer ikke til ske. Den eksisterende tidsplan er helt død, fortæller Poul Michaelsen.

Hvornår sygehuset bliver klar til indflytning, tør han ikke sige. Planen er at fremlægge en tidsplan for politikerne i regionsrådet til oktober.

- Lige nu regner vi med, at vi måske først kan få sygehuset overdraget op mod jul i år, fortæller Poul Michaelsen.

Men den samlede tidsramme for klargøring, test og træning i det nye supersygehus er forsat seks måneder, og derfor kan der tidligst blive tale om en ibrugtagning af sygehuset omkring sommeren 2021.

- Jeg vil ikke udtale mig om tidsrammen. Vi arbejder med flere forskellige scenarier, siger Poul Michaelsen.

Men hvis i får sygehuset til jul - og herefter skal bruge et halvt år på den endelig klargøring og indflytning - så er vi vel fremme ved sommeren 2021?

- Ja. Men lige nu arbejder vi med flere forskellige scenarier. Og sommeren er et af dem. Det er nok det mest optimistiske.

Det kan blive yderligere forsinket?

- Vi melder noget ud om det til oktober - og så vil det blive op til vores politiske bestyrelse i regionsrådet, siger Poul Micahelsen.

Annonce

Det bliver dyrt

Forsinkelserne skyldes ifølge sygehusledelsen, at der simpelthen ikke har været den nødvendige fremdrift på byggepladsen.

- Jeg er virkelig frustreret over det - for at sige det mildt, siger Poul Michaelsen.

Han fortæller, at Hospitalsenheden Vest og Region Midtjylland løbende har taget en række initiativer for at skabe fremdrift på byggepladsen. Der er oprustet i forhold til ledelse og styring af byggepladsen lige som voldgiftssager og dagbøder er taget i brug.

På trods af dette er det ikke lykkedes at leve op til tidsplanerne:

- Nu må entreprenørerne vise sig at være opgaven voksen og stille det nødvendige mandskab til rådighed på byggepladsen. Vi sanktionerer den manglende fremdrift med de værktøjer, vi har til rådighed: Dagbøder og voldgiftssager. Det gør vi i dag, og det gør vi i morgen, siger projektdirektør Carsten Kronborg i en kommentar til forsinkelserne.

Forsinkelsen får også økonomiske konsekvenser. For hver måned sygehuset bliver forsinket efter 1. april, koster det Hospitalsenheden Vest 14 millioner kroner i afledt driftsøkonomi, oplyser Poul Michaelsen.

- Alene de økonomiske konsekvenser understreger med al tydelighed vigtigheden af, at byggepladsen leverer som forudsat.

Hvem skal dække den ekstraudgift?

- Det kan man gøre på flere måder. Man kan bede os i Hospitalsenheden Vest om selv at finde pengene. Eller man kan dække dem via regionens kassebeholdning. Det er en politisk afgørelse, siger Poul Michaelsen.

Kommer den manglende fremdrift bag på jer?

- Det er ikke noget, der er kommet fra den ene dag til den anden. Men vi har gennem længere tid forsøgt at forbedre fremdriften på byggepladsen, så vi er trætte af det. Meget trætte af det, siger Poul Micahelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Bil ramte motorcyklist

Annonce