Annonce
Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Flere af landets bedste windsurfere kommer i den kommende weekend til Lemvig for at deltage i første afdeling af de danske mesterskaber. Arkivfoto: Brian Engblad
Annonce

Lemvig: Hvis vind og vejr tillader det, vil nogle af landets bedste windsurfere mødes til årets første vigtige konkurrence i Lemvig i den kommende weekend.

Lemvig Sejlklubs surfudvalg står for at arrangere første afdeling af de danske mesterskaber i windsurfing.

Allerede i januar blev det besluttet, at Lemvig skulle lægge vand til en afdeling af mesterskaberne. Men coronasituationen har betydet, at der helt frem til i sidste uge har været usikkerhed om, hvorvidt det var muligt at gennemføre afdelingen.

- Men Dansk Brætsejler Organisation under sejlunionen har nu vurderet, at vi godt kan afvikle stævnet uden at få problemer med forsamlingsforbuddet, siger stævneleder Kurt Jeppesen fra Lemvig Sejlklub.

- Vi har arbejdet på samme måde som i TV-Køkkenet, så en stor del af forberedelserne var allerede på plads inden vi fik den endelige tilsagn om at kunne gennemføre stævnet, tilføjer han.

Annonce

Vinden bestemmer

Tidligere afdelinger af mesterskabet er blevet aflyst, så derfor er afdelingen i Lemvig premiere for brætsejlerne, der både skal dyste i slalom og Open Fun.

Windsurfere er som bekendt meget afhængig af især vinden, og derfor kan Kurt Jeppesen ikke komme med præcise vejledninger til, hvor og hvor mange afdelinger, der vil blive sejlet i løbet af de to stævnedage.

- Det bliver vinden, der kommer til at bestemme om vi kan lave nogle publikumsvenlige baner tæt på land eller om vi bliver nødt til at søge længere ud på vandet, siger Kurt Jeppesen, der håber på at kunne sende surferne på vandet første gang klokken 11 lørdag.

Han regner med, at omkring 25-30 af landets bedste windsurfere vil finde vej til Lemvig. Den lokale Jesper Kobberholm vil være én af deltagerne på listen ved stævnet.

Ud over DM-afdelingen i Lemvig er der også planlagt en afdeling i Ringkøbing i slutningen af august samt en afdeling i Nyborg i midten af september.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce