Lemvig

Svært at skaffe medarbejdere til ældreområdet: Vi er nødt til at sikre varme hænder

Ankestyrelsen har afgjort, at en robotstøvsuger er almindeligt inventar i et hjem. Det får nu konsekvenser for modtagere af hjemmehjælp i Lemvig Kommune. Arkivfoto

Det er svært at skaffe medarbejdere til ældreområdet, og udvalgsformand vil prioritere den primære pleje af borgerne højest

Lemvig: Det er rimeligt, at borgerne selv skal have en robotstøvsuger, hvis de skal have kommunal hjælp til rengøringen.

Det mener formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær.

- Ankestyrelsen har lagt op til, at en robotstøvsuger er blevet en naturlig del af indboet i et hjem, og er man i stand til at betjene en robotstøvsuger, er der også mulighed for at få hjælp til andre ting i hjemmet, siger han.

Han tilføjer, at der ikke er tale om en spareøvelse, men at der i stedet er tale om en beslutning, der skuer fremad.

- Allerede i dag har vi problemer med at få elever nok til stillingerne inden for ældreplejen, og det bliver ikke nemmere i de kommende år. Derfor er vi som politikere også nødt til at være visionære og se fremad. Vi vil være udfordrede på at have medarbejdere nok på ældreområdet, og derfor vil den primære pleje altid være førsteprioritet, siger Gunnar Lisby Kjær, der mener, at robotstøvsugere har fået et dårligt ry i offentligheden, efter de blev introduceret som hjælpemidler på blandt andet plejehjem.

Beslutningen om at robotstøvsugere skal være i indboet, blev bakket op af de øvrige Venstre-medlemmer af udvalget samt Karl Balleby fra Dansk Folkeparti.

Gunnar Lisby Kjær vil heller ikke være med til, at man som kommune hjælper borgerne med indkøbet af en robotstøvsuger.

- Vi køber jo heller ikke almindelige støvsugere til de borgere, der er visiteret til hjemmehjælp, så derfor kan jeg ikke se, at det skulle være nødvendigt at gøre det med robotstøvsugere. De kan i dag fås til en pris omkring 1000-1500 kroner, siger udvalgsformanden og peger på, at der stadig vil være en individuel vurdering af borgerne inden de får tildelt hjemmehjælp.

- Hvis der er nogen, der ikke er i stand til at betjene en robotstøvsuger eller ikke har de økonomiske midler, så vil vi se nærmere på borgerens behov, siger Gunnar Lisby Kjær.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce