Lemvig

Svært for en redder af få legatet

Leder af Falck-stationerne i Lemvig og Holstebro, Ole Jørgensen, overrækker Sophus Falcks Mindelegat til Birger Mundbjerg. Foto: Lars Kamstrup

Birger Mundbjerg fik overrakt Sophus Falcks Mindelegat for at have sat sit eget liv på spil for at redde en andens

Lemvig: Familie, kollegaer med mere fyldte Falck-stationen onsdag, da Birger Mundbjerg blev hyldet med Sophus Falcks Mindelegat efter sin heltemodige indsats, hvor han med sit eget liv som indsats reddede en ung mands liv på en mark i Nørlem. Den unge mand i sad fast et hul, efter jorden var skredet sammen over ham.

Sophus Falcks Mindelegat uddeles hvert år den 3. oktober - på Falcks fødselsdag, til et menneske, der i sin fritid har gjort en indsats ud over det, man kan forvente. Denne gang måtte uddelingen så lige udsættes en uge, fordi Birger Mundbjerg havde været på ferie, men det gjorde ikke højtideligheden mindre.

- Det er ikke let for en Falck-redder at få dette legat, fordi vi i vort arbejde arbejder med liv og død, og det forventes, vi gør en indsats for at redde liv. Men i det her tilfælde er der ingen tvivl om, at du har gjort en indsats, der lå langt ud over, hvad man kan forvente. Og det på en fridag, sagde lederen af Falck-stationerne i Lemvig og Holstebro, Ole Jørgensen, da han overrakte Birger Mundbjerg legatet.

Ole Jørgensen beskrev den indsats, Birger Mundbjerg havde gjort.

- Det er sådan noget, der gør en stolt af at være en del af Falck, sagde han.

Regiondirektør Morten Sønderby fulgte trop og roste den handlekraft og mod, Birger Mundbjerg havde udvist i situationen.

- Det er noget helt ekstraordinært, og så glæder det mig i øvrigt, at så mange her er mødt op også på deres fridag for at være med til at hylde Birger. Det er et sundt tegn for en arbejdsplads, mente han.

Birger Mundbjerg takkede for legatet.

- Jeg har tidligere læst om andre, der havde fået Sophus Falcks Mindelegat og ment, det var en god ting, men jeg havde ikke forestillet mig selv at være en del af det. Jeg gjorde også bare det, jeg er uddannet til, og så har jeg ikke tænkt mere over det, sagde han.

Han var taknemmelig for prisen.

Efterfølgende sagde han, at han ikke havde tænkt over, han skulle have en pris for sin indsats.

- Men ok, skal jeg se på det udefra, og det havde været en af mine kolleger, der havde gjort det, så ville jeg også have syntes, han skulle have haft legatet...

0/0
Annonce
Lemvig

For sent at lave om - yngste skolebørns skoledag bliver ikke ændret

Lemvig For abonnenter

Politikere afkrævet svar: Hvornår renses høfde 42 op?

Lemvig

Færre deltagere løb stafet rundt om søen

Lemvig For abonnenter

Godt med motion i den friske luft

Lemvig

Mindehøjtidelighed for søslaget

Lemvig

Helmig meldte afbud til Haze - nu er afløser klar

Annonce