Annonce
Debat

Svar til Jonna Odgaard: Raunonia er stadig blot en skitse for Ringkøbing-Skjern Kommune

- Jonna Odgaard spørger, hvordan jeg kan fastholde, at feriebyen Raunonia kun er en skitse på nuværende tidspunkt. Det kan jeg, fordi det stadig er en skitse. Jeg kan sige, at vi som byråd er blevet præsenteret for det, som borgerne er blevet præsenteret for på mødet i 2019, og som Dagbladet har fået indblik i, skriver borgmester Hans Østergaard. Illustration: Arkitektfirmaet Bo Christensen

Læserbrev: Jonna Odgaard har i et debatindlæg i Dagbladet Ringkøbing-Skjern stillet to konkrete spørgsmål i forbindelse med projektet Raunonia. De spørgsmål vil jeg gerne svare på.

Et enigt byråd bakkede i november 2020 op om, at kommunen skulle undersøge mulighederne for en ny ferieby i Ringkøbing. Samtidig skulle det undersøges, om projektet kunne etablere yderligere parkeringspladser på adressen Toften.

Det er dagligdags - heldigvis – at vi som politikere og jeg som borgmester bliver præsenteret for ideer til at udvikle vores område. Initiativerne bliver præsenteret for byrådet som mere eller mindre færdige skitser, og byrådet har ofte uddybende spørgsmål til præsentationerne. På samme måde har initiativtagerne ofte også afklarende spørgsmål, som kommunen har ansvaret for at finde svaret på. Det gælder, at projektmagere altid kan henvende sig i fortrolighed, indtil projektet er så langt og konkret, at de kan sende en ansøgning, som alle borgere kan se og følge med i.

Annonce

Vi vil som kommune gerne være en åben og troværdig samarbejdspartner. Når vi får henvendelser fra initiativtagere til forskellige tiltag, tager vi henvendelserne seriøst. I sagen om Raunonia har der været komplekse juridiske spørgsmål, som har krævet advokatbistand og personale-ressourcer for at afklare.

Så når Jonna Odgaard spørger, hvem der har betalt for personaleressourcer og advokatsalærer i forbindelse med projekt Raunonias henvendelse, kan jeg sige, at det har Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er en del af den rolle, kommunen har, når der skal findes svar på spørgsmål, kommunen ikke umiddelbart kan svare på.

Jonna Odgaard spørger også, hvordan jeg kan fastholde, at feriebyen Raunonia kun er en skitse på nuværende tidspunkt. Det kan jeg, fordi det stadig er en skitse. Jeg kan sige, at vi som byråd er blevet præsenteret for det, som borgerne er blevet præsenteret for på mødet i 2019, og som Dagbladet har fået indblik i. Det er blevet drøftet på et byrådsmøde, hvor vi som politikere har fået lov at stille spørgsmål til projektet.

Vi har endnu ikke modtaget en konkret ansøgning på feriebyen Raunonia, men hvis vi gør det, går den almindelige og lovmæssige offentlighedsfase med borgermøde og høringer i gang, som den altid gør i sager som denne. Først herefter skal byrådet træffe en beslutning.

Når vi får henvendelser fra initiativtagere til forskellige tiltag, tager vi henvendelserne seriøst.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Maskinfabrik har gode tider: Leverede bedste regnskab nogensinde

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Lemvig

Corona satte ny rekord i Lemvig

Erhverv For abonnenter

Den største enkeltinvestering i 60 år: Nu kan vi arbejde langt hurtigere

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Leder For abonnenter

Der er noget helt galt i Lemvig, hvis man holder kæft og lader voldsforbrydere gå fri

Debat

Klumme: Energihævneren - en ny superhelt

Lemvig

Der var masser af vidner til grov voldssag, men ingen ville sige noget: Politiet kommer med kraftig opfordring

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Navne For abonnenter

Katja fra Struer: - Vores forhold blev cementeret, da vi sejlede til Sydgrønland i en lille båd i stiv kuling

Holstebro For abonnenter

Gødstrup har 409 enestuer - men kun de 330 forventes brugt: Få historien om de tomme stuer og mosen, der var en and

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce