Annonce
Sport

Svensk søsterklub hjalp karateklub i gang med nyt gulv: Medlemmerne er strømmet til i Ringkøbing

Elias Uhrskov Rosenbæk i spidsen for det børnehold, han er hjælpeinstruktør for i Ringkøbings nye karateklub Bushido Karate Ringkøbing, der holder til i Vesterhavshallen i Ringkøbing. Bagest til højre står klubbens cheftræner og formand for den skandinaviske afdeling af Tenshinkan-stilarten, Alex Uhrskov, og bagest til venstre er det Odd Hansen, der også er leder i klubben. Privatfoto
Efter nogle år uden en karateklub i Ringkøbing startede Alex Uhrskov fra Ulfborg Bushido Karate Ringkøbing op fra bunden af med hjælp fra en svensk søsterklub. Siden august har 23 fulgt træningen i Vesterhavshallen.

Ringkøbing: Bushido Karate Ringkøbing.

Ud af nærmest ingenting har Alex Uhrskov fra Ulfborg sammen med sin søn Elias og Odd Hansen fået godt gang i en helt ny karateklub i Ringkøbing.

- Jeg var meget involveret i klubben i Ulfborg i mange år, men for fire år siden blev jeg syg, og det har været et langt forløb. Da jeg kom ovenpå igen, kunne jeg jo ikke bare gå tilbage i min gamle rolle i Ulfborg. Jeg vidste, at klubben i Ringkøbing lukkede for nogle år siden, da daværende træner Leif Nielsen blev syg. Klubben i Hvide Sande er lukket, så Elias og jeg blev enige om at prøve at starte noget op i Ringkøbing igen, for der er et stort opland, fortæller Alex Uhrskov.

Annonce

Der var ikke langt fra tanke til handling. Der blev lavet 25 plakater, som blev hængt op forskellige steder, og så blev der gjort opmærksom på projektet på Facebook. Klubben startede i august, og 25 interesserede troppede op. Af dem er der 23 tilbage.

Søsterklub betalte nyt gulv

- Vi kunne aldrig være startet op uden hjælp fra en søsterklub i Sverige. De har sørget for et godt gulv at træne på, og de har også skænket lidt andet udstyr. Alt i alt har vi fået materialer for omkring 50.000 kroner, fortæller Alex Uhrskov.

Han har gode kontakter, for Alex Uhrskov er chef for hele den skandinaviske afdeling af stilarten Tenshinkan, der dyrkes i fem-seks klubber i Danmark.

Det fine gulv ligger på scenen i Vesterhavshallen, hvor klubben træner hver tirsdag og torsdag aften. Der er et børnehold med børn i alderen 6-11 år, og så er der et kombineret hold med juniorer og seniorer.

- Lige nu drejer det sig om basis karate. Næsten alt drejer sig om tekniktræning, hvor vi hele tiden bygger kvalitet på. Vi har lige haft 15 elever oppe til graduering, og det var en stor succes med bælter til alle, fortæller Alex Uhrskov.

Annonce

Kunne godt bruge nogle sponsorer

Der er planer for fremtiden.

- Vi satser på at få et hold med til et stævne i Sverige. Vi kunne også godt tænke os at lave en lejr i juni næste år, hvor landstræneren kunne komme forbi. Men det hele er dyrt. Lige nu går alle vores penge til leje af lokalet her. Vi ville gerne købe handsker og fodskinner og andet udstyr, så vi også kunne begynde at lave kamptræning. Men vi har bare ikke de 7-10.000 kroner, det koster, fortæller Alex Uhrskov.

I øjeblikket er Elias Uhrskov Rosenbæk den eneste, der for alvor har erfaring med kamp. Elias har i sin karriere vundet et hav af pokaler ved både danske og internationale stævner i både teknik og kamp.

- Nu er jeg ved at træne mig selv op igen. Jeg har holdt et par års pause, mens far var syg, men da vi startede her i Ringkøbing, fik jeg selv gode muligheder for at træne igen, fortæller den 16-årige Elias Uhrskov Rosenbæk, der er hjælpeinstruktør med ansvar for børneholdet i Bushido Karate Ringkøbing.

Annonce

Udtaget til landsholdssamling

Han har brunt bælte, og der mangler to grader, inden han kan få det eftertragtede sorte bælte, som hans far Alex selvfølgelig bærer rundt om den hvide karatedragt.

Lige nu drejer det sig om basis karate. Næsten alt drejer sig om tekniktræning, hvor vi hele tiden bygger kvalitet på. Vi har lige haft 15 elever oppe til graduering, og det var en stor succes med bælter til alle.

Alex Uhrskov

Elias Uhrskov Rosenbæk er ikke glemt af landstræner Søren Helsted, der har inviteret Elias til landsholdssamling i januar.

- En kæmpe ære for mig. Jeg håber, det kan være min vej tilbage til toppen, fortæller den  knap 100 kilo tunge men alligevel ganske veltrimmede Elias Uhrskov Rosenbæk.

Klubben er gået på julepause nu.

- Men vi starter op igen den 4. og den 6. januar, hvor nye er meget velkomne til at komme og se, hvad det er, vi kan i Bushido Karate Ringkøbing, hvor ting som sammenhold på tværs af alder, selvforsvar og selvtillid er nogle af nøgleordene, siger Alex Uhrskov.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vestjylland

Spurgt på gaden: Påvirker de stigende el-, benzin- og varmepriser din hverdag?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Bananen rådner videre, og vi er nødt til at tale om det

Lemvig

Hunden mistede livet: Ejendom ubeboelig efter brand

Annonce