Annonce
Fodbold

Syg stjerne strålede blandt sløje holdkammerater

Canadiske Sofia Paska blev for tredje gang i træk kampens topscorer. Lørdag brillerede hun med 29 point, selvom hun dagen før forlod træningen med feber. Det var bare ikke nok til en sejr. Arkivfoto: Johan Gadegaard
På papiret ser det frygteligt ud. Skidt forsvarsspil, nul point på kontoen og bundprop i ligaen. Men lørdag var det bestemt ikke sygdomsramte Sofia Paskas skyld, at det femte nederlag i træk blev en realitet.

Lemvig: Lørdag dumpede basketdamerne fra Lemvig sin hidtil vigtigste eksamen.

Med nul point på kontoen og fire ærgerlige nederlag skulle vestjyderne nemlig rejse sig og besejre sin nærmeste konkurrent i ligaen, Værløse Blue Hawks.

Men missionen om at ende den kedelige stime mislykkedes. Værløses basketdamer vandt det tætte opgør med 82-76. Alligevel er der smil i stemmen, når headcoach Ivana Udovalieva tænker tilbage på kampen.

- For at være helt ærlig og ja, jeg ved godt, at det lyder underligt, så har jeg det okay med nederlaget. Vi viste stort engagement og spillede en del bedre i forhold til de seneste par kampe. Detaljerne blev bare afgørende, fortæller hun.

Annonce

Kampen i tal

Værløse Blue Hawks - Lemvig Basket 82-76 (23-21) (21-24) (17-16) (21-15)

Dameligaen

Topscorere fra Værløse: Frida Boje Formann 28, Julianna Okosun 18, Annemie Friis Espensen 9.

Topscorere fra Lemvig: Sofia Paska 29, Cristina Pages Andreu 15, Kali Koenig 14.

Stjernerne var syge

To af holdets måske største stjerner, Sofia Paska og Madison Dackin, havde kæmpet med influenzalignende sygdom i løbet af ugen.

Førstnævnte, som er Lemvigs topscorer, måtte endda afbryde fredagens træning grundet feber.

Mange timer på øjet gjorde dog underværker, for canadieren sprudlede og scorede over en tredjedel af gæsternes point. 29 for at være helt præcis.

Det kom bag på træneren.

- Jeg var bange for det her opgør, for såfremt Sofia ikke kunne spille, havde vi et stort problem. Men hun gjorde det bare rigtigt godt, siger Ivana Udovalieva.

Til gengæld var anfører Madison Dackin hårdt ramt. Kun to af hendes ni forsøg gik i kurven.

Tilladte stadig for meget

Om end sygdom gav udfordringer for Lemvig-truppen, var det endnu engang den alt for venlige tilgang i forsvaret, der ødelagde planen om at komme tilbage på sporet i ligaen.

Igen, igen fik modstanderne oceaner af plads og havde nemt ved at smække bolden i kurven.

- Vi har arbejdet på at positionere os rigtigt de seneste par uger, og der er da en smule fremgang. Men endnu har det gode spil i forsvaret ikke været flydende og kontinuerligt gennem en hel kamp, siger Ivana Udovalieva.

Lørdag havde gæsterne desuden store problemer med at holde bolden i egne rækker. 24 gange overtog Værløse basketbolden.

Ikke skræmt af mestre

Sådanne turnovers og manglende koncentration koster dyrt i ligaen. Det har Lemvig Basket nu erfaret efter fem nederlag i træk ud af fem mulige.

Nu venter der to kæmpe mundfulde, når BK Amager og Hørsholm 79'ers udfordrer i de kommende kampe.

Den første opgave, som finder sted i Amagerhallen på lørdag, skræmmer dog ikke headcoachen på trods af, at modstanderen er forsvarende dansk mester.

- Jeg tror, at Amager er et godt match for os. Deres hold passer bedre til den måde, vi gerne vil spille basket på, lyder det fra Ivana Udovalieva.

BK Amager ligger i øjeblikket på en andenplads og har kun tabt til førerholdet fra Hørsholm 79'ers. Lemvig er bundprop i Danmarks bedste kvinderække og har to point op til Aabyhøj IF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce