Annonce
Søndag ifølge chefredaktøren

Sygehuset skal nok falde sammen, før jeg foretrækker turen til Gødstrup

Chefredaktør Søren Egebjerg Pedersen. Foto: Morten Stricker
Annonce

Har du besøgt sygehuset i Holstebro for nylig? - Jeg kan afsløre, at det ligner sig selv. Der er beton-svalegang på alle etager. Farven på væggene er, som den skal være. Lugten er ikke til at tage fejl af. Informationen ligger lige til højre for hovedindgangen, og kaffeautomaten står, hvor den har stået i mindst 35 år. Det strålende maleri med de geometriske figurer i stærke farver viser vej til elevatorerne, som heller ikke har forandret sig. Her kan du stadig støde på et billedrørs-tv af den gode, gamle slags, og ser man bort fra håndspritten og rygeskuret ved indgangen, kunne det lige så godt være 1988. Det er en tidslomme.

Jeg har - heldigvis - ikke brugt ret megen tid på sygehuset. Hverken i Holstebro eller andre steder. Men jeg var forbi forleden. Hos en jordemor til kontrol af den lille, vi venter til oktober. Det var - på grund af coronaen - vores første besøg på sygehuset under graviditeten. Og ærligt talt var det ikke særligt betryggende.

Sygehuset i Holstebro er nedslidt og gammelt. Det er konsekvensen af et stærkt forsinket sygehusbyggeri i Gødstrup. Det nye sygehus skulle have været taget i brug for flere år siden, men kommer tidligst i drift næste efterår. Så mens vi venter på, at Region Midtjylland får fumlet "supersygehuset" færdigt, bliver der logisk nok ikke brugt mange basører på at forbedre eller vedligeholde det dødsdømte sygehus i Holstebro. Det er helt forståeligt, men det er også sørgeligt at være vidne til. Det kan næppe undgås, at medarbejderne bliver påvirket af at arbejde i et hus, som bogstaveligt talt får lov at smuldre rundt om dem. Og det er helt umuligt for patienter og pårørende ikke at bemærke forfaldet.

Det er måske nok en hård dom at udstikke baseret på et kort besøg på en enkelt afdeling. Men det er jo - for de fleste - sådan et sygehus opleves. I et kort glimt og i en situation, hvor man gerne vil have, at alt omkring signalerer tryghed og styr på sagerne. Der er selvfølgelig også sket en udvikling på sygehuset i Holstebro. Teknologien og udstyret er opdateret mange gange i det gamle hus. Men helhedsindtrykket er bare ikke særligt godt. Vægge trænger til maling. Lister sidder løst. Og der er gammel og udslidt sanitet.

Jeg hører til dem, der stadig er en smule forundret over, hvordan politikerne i Region Midtjylland med Bent Hansen i spidsen kunne finde på at placere nordvestjydernes kommende sygehus på en mark mellem Skibbild og Snejbjerg. Måske er det derfor, jeg har hæftet mig meget ved de positive historier om fortræffelighederne ved Holstebro Sygehus siden. Dem har jeg hørt mange af. Og jeg er helt tryg ved personalet i den gamle bygning på Lægårdvej. Jeg er sikker på, at de er blandt de allerbedste. Og jeg har aldrig tidligere tænkt på sygehuset som nedslidt. Jeg har jo heller ikke for alvor selv haft brug for sygehuset på samme måde, som jeg får til oktober.


Jeg ser Holstebro Sygehus som det altid har set ud. Med den tillid, jeg altid har haft til det. Det kan ikke være anderledes.

Søren Egebjerg Pedersen, chefredaktør


Når den tid kommer, er en af mine få - men vigtige - opgaver, at føre bilen sikkert fra hjemmet i Ulfborg til fødeafdelingen i Holstebro. En opgave, som jeg fra mange - primært mænd - har hørt omtalt som langt det mest stressende og besværlige ved en fødsel. Og i den sammenhæng glæder jeg mig over, at byggeriet i Gødstrup er forsinket. Køreturen til centrum af Holstebro er skræmmende lang i sig selv. Men spørger jeg den vordende mor, så tog hun hellere en lidt længere tur for at sætte barnet til verden i nye, indbydende og tryghedsskabende omgivelser. Jeg ser Holstebro Sygehus som det altid har set ud. Med den tillid, jeg altid har haft til det. Det kan ikke være anderledes. Hun har ingen historik i byen, så hun ser kun det gamle og nedslidte hospital, det reelt er. Hvis jeg havde valget, ville jeg stadig foretrække Holstebro. Hun ville med sikkerhed vælge Gødstrup. Men hun skal jo heller ikke køre...

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce