Annonce
Kultur

Tændstikæsker fra hele verden

I 1960'erne og '70'erne havde langt de fleste firmaer en etiket på en tændstikæske. PR-foto

Struer: I juli og august kan man på Struer Bibliotek se en meget speciel udstilling - nemlig tændstikæsker og etiketter fra hele verden.

Det er Flemming Henningsen fra Rom ved Lemvig, der udstiller bare noget af sin private samling, som han fik grundlagt, allerede da han var barn i 1960erne.

- Som de fleste andre børn i 1960'erne samlede jeg på flere forskellige ting. Min største interesse samlede sig dog hurtigt om tændstiketiketter. Det var nogle flotte serier importeret fra Finland, der fængede mig. Dengang var tændstikæskerne af træ med en etiket påsat. Man samlede kun på etiketten. Det var de mange serier med blandt andet mænd i uniformer, bygninger, indianere, krigsskibe, der grundlagde starten på min samling, fortæller Flemming Henningsen.

Gennem årenes løb har han byttet sig til tændstikæsker fra udlandet - som barn var det ofte hos udenlandske turister på campingpladser, som i bytte fik en hel ny fra Danmark, og som voksen har han deltaget i byttemøder i både ind- og udland. Derudover har han en stor samling af danske æsker med logo.

- Dengang i 60'erne og 70'erne havde næsten alle forretninger og erhvervsdrivende deres egne etiketter på tændstikæsker. Desværre har rygeloven nærmest udryddet den del, siger han.

I alt består samlingen af over 151.000 æsker og etiketter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Grønkjær og Aske måtte se sig slået

Lemvig

Caféen rives ned for at genopstå

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Må hjem og arbejde med angrebsspillet på træningsbanen

Annonce