Annonce
Erhverv

Tæt på to-cifret vækst under corona: Produktionsvirksomhed forsøgte sig med onlinesalg for syv år siden - nu er kunderne også klar

- Vi demonstrerede, at vi havde tjek på udvikling, produktion, leverancer, ja hele processen, og det har betydet, at vi i det forgangne år har øget vores salg med næsten 10 procent, siger Dorte Zacho Martinsen, bestyrelsesformand i BM Silo i Holstebro. Foto: Carsten Ingemann
Vestjyske BM Silo i Tvis ved Holstebro har takket været gamle lærebøger og et sats på onlinesalg triumferet under coronakrisen. Og det næste digitale skud er klar i bøssen.

HOLSTEBRO: Corona-pandemien har kastet alle landets små og mellemstore virksomheder ud i en sand overlevelseskamp.

For mange virksomheder har udfordringerne med corona betydet en nødvendig omstilling til onlinesalg og andre digitale løsninger. Det gælder også for den vestjyske produktionsvirksomhed BM Silo, som dykkede ned i gamle lærebøger fra 2014 og fik succes.

Medejer, tidligere direktør og nu formand for bestyrelsen, Dorte Zacho Martinsen, betegner virksomhedens præstationer i et år med corona som en vaskeægte succes.

- Vi hentede gammel læring frem fra gemmerne. Allerede i 2014 forsøgte vi at sætte et online salgssystem op via Skype. Vi havde alt klar, sælgerne, kontakterne, træningen og det tilhørende salgsmateriale. Jeg var dengang sikker på, det var en knaldhamrende god idé, men kunderne syntes ikke om det.

- Derfor lagde vi projektet ned, men sælgerne har lige siden sørget for at holde systemerne ved lige, så da statsministeren i marts sidste år lukkede landet ned, kunne vi finde de gamle lærebøger frem og pudse dem af med den nødvendige opdatering.

- På den baggrund var vi på bare et enkelt døgn kørende med online salg verden rundt, nu bare på Teams og Zoom, fortæller Dorte Zacho Martinsen.

Hun erkender, at enkelte kunder stadig var utrygge ved den nye tilgang.

- Men det påvirkede dem meget positivt, at vi havde styr på det hele, og derfor kunne vi nemt forsikre dem om, at de trygt kunne handle med os online. Vi demonstrerede, at vi havde tjek på udvikling, produktion, leverancer, ja hele processen, og det har betydet, at vi i det forgangne år har øget vores salg med næsten 10 procent, og vi har sat ny omsætningsrekord i virksomheden.

- Det har desuden medført, at vi har kunnet indføre en mere coronasikker produktion med to-holdsskift, så for mig og BM Silo har det været en kæmpe, positiv oplevelse, siger Dorte Zacho Martinsen.

Annonce

Nyudviklet platform

Næste digitale skridt for BM Silo her i løbet af foråret bliver en nyudviklet E-commerce platform, BM 24/7, som virksomheden forventer sig meget af.

- Vi har knoklet med den længe, og lige nu tester vi den over for kunder. Platformen rummer alt, hvad der er essentielt for en effektiv online salgsproces. Alt er samlet i en altomfattende silo-konfigurator, alle tegninger, tilbud, ordrer, samtaler med kunderne, fragttilbud, ja alt kan dribles digitalt gennem denne helt unikke platform, fortæller en forventningsfuld Dorte Zacho Martinsen og tilføjer:

- På den måde kan vi bringe dyrt købte erfaringer fra tiden med corona ind i den kommende periode med fokus på øget salg, og jeg er overbevist om, at platformen og vores erfaringer vil medføre yderligere vækst for BM Silo.


Brug de regionale erhvervshuse. De rummer umådelig vigtig hjælp og væsentlige kompetencer. Brug dem.

Dorte Zacho Martinsen, formand for bestyrelsen, BM Silo


Hun fortæller, at BM Silo har fået midler og konsulentassistance fra støtteordningen SMV:Digital til at udvikle BM 24/7.

- Vi har blandt andet fået uvurderlig hjælp fra en ekstern rådgiver, som har skubbet os og hjulpet os ved at stille alle de rigtige spørgsmål. En hjælp, som alle kan have brug for i en travl hverdag.

Annonce

Tre gode råd

Dorte Zacho Martinsen har tre gode råd til andre små og mellemstore virksomheder:

- For det første: Træn jeres medarbejdere i alle nye digitale værktøjer. Sørg for, at de bliver fortrolige med alle værktøjer, for den sikkerhed og tryghed skal de bruge over for kunderne. Uddannelse og efteruddannelse er vigtigt.

- For det andet: Undersøg alle nye muligheder at drive virksomhed på. Sats på innovation og sørg for, at innovation er en del af jeres strategi. Tænk ud af boksen, gå efter nye kunder, nye produkter eller nye versioner af allerede kendte produkter. Verden er foranderlig, vær sikker på det.

- Endelig, for det tredje: Brug de regionale erhvervshuse. De rummer umådelig vigtig hjælp og væsentlige kompetencer. Brug dem, pointerer Dorte Zacho Martinsen.

Annonce

Omfattende digitalisering

Hun har i sin tid som direktør for BM Silo gennemført en omfattende digitalisering og automatisering af virksomheden i et tæt samarbejde med alle medarbejdere.

Med robotter og automatisering kom det helt store gennembrud i 2015, da virksomheden tog en fuldautomatiseret og robotstyret produktionslinje i brug. En anden afgørende beslutning var købet af en avanceret stansemaskine, som er integreret i den fuldautomatiserede proces sammen med et robotstyret anlæg, der blandt andet fodrer to maskiner med stålplader.

Om BM Silo

  • Hjemsted i Tvis ved Holstebro.
  • Virksomheden er grundlagt 1965.
  • Bruttofortjeneste 2020: 21,4 mio. kroner.
  • Resultatet 2020: 2,3 mio. kroner.
  • Antal ansatte: 40

I produktionen sendes stålplader ind i den ene ende, og færdigpakkede siloer tages ud i den anden. Produktionslinjen bukker, stanser huller, klipper til, alt gennemføres i en fuldt automatiseret proces.

Anlægget er ikke designet til serieproduktion. Hver enkelt silo produceres individuelt, og hver enkelt silo tilpasses med ben, bund, sider og top efter kundernes specifikke ønsker.

Annonce

85 procent eksport

Siloerne pakkes på en særligt udviklet palle, som ikke fylder mere, end der kan være 40 færdige siloer i en 40 fods container. På den måde kan BM Silo eksportere siloer til hele verden for 100 dollar i fragtudgift per styk.

85 procent af produktionen sælges globalt, herunder i Tyskland, som er det vigtigste marked sammen med England, Sverige og Holland-Belgien. Virksomheden eksporterer desuden til Kina, Indien, Rusland og Australien, i alt 38 lande.

Siloerne anvendes til et bredt udvalg af tørre produkter som foder, træpiller, mel, kaffe og plastgranulat. Siloerne bliver produceret i galvaniseret eller rustfrit stål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Annonce