Annonce
Holstebro

Tøjeksperten blev tredje offer i toppen af gågaden: - Man håber selvfølgelig, det var den sidste

- Man håber selvfølgelig på, at det her var den sidste lukning, men vi er nok også noget blåøjede, hvis vi tror, at der ikke er andre butikker i byen, der er hårdt pressede, siger Jens Kristian Larsen, der er handelsstandschef i Holstebro. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ophørsudsalget er sat i gang, og inden udgangen af juni bliver nøglen endegyldigt drejet om i Tøjeksperten. Med det er tre butikker i toppen af gågaden i Holstebro snart fortid, og ifølge handelsstandschefen er det en kamp mod uret, hvis man skal holde liv i den del af gågaden.
Annonce

Holstebro: Først lukkede boghandleren Arnold Busck, og senere måtte tøjbutikken Marcus også trække stikket. I fredags fik endnu en forretning i den nordlige del af gågaden dødsstødet.

Tøjeksperten skulle lukke 20 af deres butikker i landet, og her var butikken i Holstebro blandt dem, der trak det korteste strå.

- Vi er selvfølgelig superærgerlige over, at butikken lukker, men der var desværre ikke andre løsninger, så nu koncentrer vi os om at få gennemført et godt ophørsudsalg og få sagt pænt farvel og tak til alle vores dejlige kunder, siger butikschefen i Tøjeksperten Holstebro, Søren Mortensen, i en pressemeddelelse.

Tøjeksperten i Holstebro lukker inden udgangen af juni, og med det er der udsigt til et tomt butikslokale i toppen af gågaden.

Inden coronakrisen var det Frisør Morgenhår, der efterlod et tomt lokale, da salonen blev flyttet til Struervej.

Handelsstandschefen i Holstebro, Jens Kristian Larsen, er klar over, at det er en kamp mod tiden, hvis man skal holde liv i den del af gågaden.

- Vi er under tidspres for at sikre, at det ikke bliver for voldsomt i den del af gågaden. Derfor er vi også i gang med forskellige tiltag, hvor vi blandt andet snart åbner en pop up-outlet i det gamle Frisør Morgenhår, siger han.

Annonce

Ikke overstået endnu

Der er begyndt at være liv i gågaden igen, men selvom hverdagen mere og mere ligner sig selv, og livet er tilbage i gågaden, er det langt fra sikkert, at Tøjeksperten bliver det sidste offer efter coronakrisen.

- Man håber selvfølgelig på, at det her var den sidste lukning, men vi er nok også noget blåøjede, hvis vi tror, at der ikke er andre butikker i byen, der er hårdt pressede, siger Jens Kristian Larsen.

Der er dog ikke udelukkende mørke skyer over handelslivet, mener Bruno Christensen, der er ekspert i detailhandel. Det er ikke umuligt at fylde de tomme butikslokaler med nye virksomheder, men det kræver en stor indsats fra byens handelsstandsforening.

- Man skal kigge på, hvilke type butikker man mangler, og så skal der laves et stort stykke arbejde for at markedsføre overfor dem, så man kan lokke dem til byen, siger han.

Bruno Christensen tror ikke på, at man har set den sidste lukning i kølvandet på corona, og han mener, at det er afgørende at få sat en prop i.

- Det handler om kundernes vurdering af handelsmulighederne. Bliver der for mange huller mellem butikkerne, kan det få interessen for midtbyen til at falde, og så har man begyndelsen til en katastrofe, siger han.

Annonce

Brug for opbakning

Hvis man vil være sikker på at have et velfungerende handelsliv i midtbyen, skal man have hænderne op af lommen, finde dankortet frem og svinge det i de fysiske butikker. Sådan lyder et efterhånden velkendt budskab fra de lokale butikker, og sådan lyder opfordringen endnu en gang fra handelsstandschefen.

- Det er forståeligt, at folk har været tilbageholdende med at bruge penge, for det kan jo være svært at spå om, hvad der sker i morgen. Men det er bare nu, man skal støtte de lokale butikker, ellers ender vi med en by, hvor alt er lukket, siger Jens Kristian Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce