Annonce
Holstebro

Tømmermænd: Blå stemmer sendes ud af landsdelen

På landsplan fik Venstre det dårligste valg i 25 år, og selvransagelsen er allerede i fuld gang blandt nordvestjyske Venstrefolk. Foto: Morten Stricker

Hvis de mange borgerlige nordvestjyske stemmer også skal konverteres om til folketingsmandater, så kræver det et tættere samarbejde på tværs af kredsene i Holstebro og Struer-Lemvig.

Hvis de mange borgerlige nordvestjyske stemmer også skal konverteres om til folketingsmandater, så kræver det et tættere samarbejde på tværs af kredsene i Holstebro og Struer-Lemvig.

Det erkender både Dansk Folkeparti og Venstre i Holstebro-kredsen, efter partierne i blå blok fik næsten seks ud af ti stemmer i Nordvestjylland, men ikke kan vide sig sikre på at få et eneste borgerligt mandat valgt.

»Vi skal have lavet en evaluering af valget. Og det er klart, at mange kandidater styrker muligheden for flere stemmer. Men vi er også nødt til at se på, at vi skal have en kandidat valgt, og her er strukturen ikke den mest hensigtsmæssige,« siger formand for Venstre i Holstebro-kredsen, Mette Marie Thomsen, der stadig håber på, at Thomas Danielsen kan hive nok personlige stemmer hjem til at snuppe det femte og sidste Venstre-mandat i Vestjyllands Storkreds.

Annonce

Avisen har talt med flere personer i Venstres organisatoriske bagland, der peger på det samme: Blandt andet formand for Venstre i Idom-Råsted, Svend Erik Ramsgaard:

»Det er let at være bagklog, men det skulle vi have set på allerede inden dette valg. Når jeg var træt af, at Lægaard (V) gik ud og pegede på Thomas Danielsen og dermed underkendte kredsens egen kandidat, var det fordi, jeg tror på, at sådanne ting skal komme nede fra baglandet og ikke oppefra fra en tidligere borgmester. Men jeg tror, tiden er moden til at se på, om man ikke skal have en skyggekandidat for ikke at sende alle stemmerne ud af området,« siger Ramsgaard.

Hos valgets helt store sejrherre, Dansk Folkeparti, må lokalformand i Holstebro Flemming Iversen også se, at de mere end 13000 nordvestjyske stemmer på DF næppe kommer en lokal kandidat til gavn:

»Selvfølgelig vil jeg også gerne have en kandidat valgt. Det kræver enten mere samarbejde på tværs - eller at man får et navn opstillet, der appellerer bredt. Men så længe vi har to kredse i Nordvestjylland, så mener jeg også, at vi skal have to kandidater opstillet,« siger Flemming Iversen.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Holstebro

Se videoen: Det nye svømmecenter er snart ombygget og klar til genåbning

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Livsstil

Idoms mange fællesskaber: - Vi redder nok ikke verden, men vi redder forhåbentlig os selv

Annonce