Sport

Tømrer skal løbe forrest for TTH

Kasper Kildelund (th.) er ny spiller i Team Tvis Holstebro de næste tre sæsoner. Foto: Scanpix

GOG-fløjen Kasper Kildelund har fået en tre-årig kontrakt i TTH, der i aften spiller pokalkvartfinale mod Aalborg.

I aften skal Team Tvis Holstebros herrer ud i en drabelig dyst mod Aalborg om den sidste af fire pladser ved forårets Final Four-stævne.

De tre første kvartfinaler har budt på overraskelser i samtlige kampe. Først spillede GOG sig videre mod BSV. Dernæst var det HC Midtjylland, der på straffekast i sidste sekund vandt over KIF Kolding København.

Onsdag aften kom den mest vanvittige kamp, da Århus og Skjern skulle ud i to gange forlænget spilletid og straffekastkonkurrence.

Til sidst var det Rasmus Nielsen, der sendte Århus videre og Skjern ud i mørket.

Der er stor prestige og gode penge i en plads i Finale Four, og både Team Tvis Holstebro og Aalborg taler på forhånd om efterårets vigtigste kamp.

For en lille uge siden spillede de to ligakamp i samme arena, og her vandt Aalborg med 27-30 efter en meget lige kamp. Til sidst var Aalborgs målmand Andreas Palicka afgørende for udfaldet.

Alt er lagt op til en ny tæt kamp i aften.

Hvis det ikke lykkes Team Tvis Holstebro at komme videre, er der alligevel to af holdets kommende spillere, der er sikret en plads i Final Four.

Den islandske stregspiller Vignir Svavarsson er klar til at spille om medaljer med HC Midtjylland.

Det samme er Kasper Kildelund fra GOG.Højrefløjen skal afløse Patrick Wiesmach, der forlænger, da han vil spille i Bundesligaen, hvor Frisch Auf Göppingen på Twitterprofilen Håndboldtransfer nævnes som en kommende klub.

Håndboldfamilie

21-årige Kasper Kildelund er fra den gyldne 94-årgang i dansk håndbold og har vundet VM-guld som U-19-spiller.

Navnet Kildelund er i den grad tæt knyttet til GOG. Hans far Søren Kildelund var i mange år en stærk bagspiller for GOG. Det samme var broderen Niels Kildelund.

Kasper Kildelund kom til verden på en dag, hvor farmand spillede DM-finale for fynboerne. I dag er hans far teknisk chef i GOG Arena, mens hans mor bestyrer cafeteriet.

»Jeg er kommet i hallen i Gudme lige så længe, jeg kan huske. Det har altid været en stor del af mit liv, og en stor del af min familie kommer der også. Jeg har altid spillet i GOG. Det er svært at sige farvel, men jeg føler også, at det er tid til at prøve noget nyt for at fortsætte min udvikling,« siger Kasper Kildelund, der ser frem til tre meget spændende sæsoner i TTH, hvor han er udset til førstevalg.

»Jeg kunne ikke sige nej, da jeg fik tilbuddet fra Team Tvis Holstebro. Det er en meget spændende klub, der har opnået fine resultater i flere år. Jeg glæder mig til at prøve noget nyt,« siger Kasper Kildelund, der har fået udgangstilladelse af forældrene til at forlade det stærke håndboldfællesskab i Gudme.

Uforløst potentiale

Den hurtige fløjspiller er uddannet tømrer, men i Holstebro er det planen, at han skal koncentrere sig 100 procent om at spille håndbold. I hvert fald i begyndelsen.

Cheftræner Patrick Westerholm glæder sig meget til at få fynboen på holdet i den kommende sæson.

»Jeg har fulgt ham gennem en længere periode, og der er tale om en ung spiller, der kan rigtig mange ting på en håndboldbane. Han er stærk i sine afslutninger, og via sin opvækst i GOG er han en fremragende kontraspiller. Jeg mener, han har et uforløst potentiale, og det er jeg helt sikker på, vi kan indfri i TTH,« siger Patrick Westerholm, der i aften har 100 fokus på at få revanche mod Aalborg i forhold til nederlaget for en uge siden.

0/0
Annonce
Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce